Ce se mai aude de proiectul deponeului ecologic?

05 Deponeu gunoi Barcea (8)Oana Mihnea

Proiectul judeţean de construire a deponeului ecologic de la Bârcea Mare a mai făcut câţiva paşi spre finalizare. Regulamentul de salubrizare mai trebuie aprobat doar de o primărie, urmând să vină rândul caietului de sarcini.
Din totalul celor 69 de unităţi administrativ-teritoriale, a mai rămas doar una, Uricani, care va aproba regulamentul în şedinţa din această săptămână. Cu alte cuvinte, şi această etapă din proiect a fost îndeplinită fără probleme. Acum vine rândul caietului de sarcini, acesta reprezentând motivul discuţiei reprezentanţilor Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor judeţul Hunedoara“ cu primarii din judeţ.
Contract cu operatorii pe opt ani
„Luni am fost la Brad şi Deva, ieri la Haţeg şi în Valea Jiului iar astăzi (n.r.-miercuri) vom merge la Hunedoara şi Orăştie. Scopul vizitei noastre este acela de a clarifica împreună cu primarii aspecte legate de caietul de sarcini. Ei ne transmit completările şi doleanţele pe care le au, apoi acestea vor fi analizate, şi în funcţie de ceea ce este permis să fie modificat, le vom pune în aplicare. Se întocmeşte caietul final de sarcini, care va fi trimis consiliilor locale pentru aprobare, având termen până la sfârşitul lunii noiembrie. După aprobare, va fi publicat pe SEAP pentru licitaţiile pentru viitorii operatori ai celor patru zone, Brad, Centru, Haţeg şi Valea Jiului. Pentru deponeul de la Bârcea Mare, Consiliul Judeţean întocmeşte caietul de sarcini“, a declarat Ioan Prip, directorul executiv al ADI „Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor judeţul Hunedoara“.
Odată cu aprobarea caietului de sarcini, se aprobă şi contractul cu viitorul operator, care va fi încheiat pe o perioadă de opt ani. De asemenea, s-a stabilit ca primăriile să aplice amenzi operatorului dacă nu respectă obligaţiile, iar pentru neîndeplinirea indicatorilor privind deşeurile, ADI-ul va aplica penalităţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.