Actualitate

Cea mai misterioasă țară din lume își deschide porțile

Una dintre cele mai ascunse țări din lume este pregătită să primească turiștii. Este pentru prima dată în 60 de ani. Călătorii vor fi nevoiți să traverseze 18 poduri şi vor urca peste 10.000 de scări. În trecut, budiștii mergeau pe acest traseu unic.

Pe urmele strămoșilor
Țara Dragonului Tunetului își redeschide porțile pentru prima dată în 60 de ani. Turiștii dornici de noi provocări vor traversa 18 poduri şi vor urca peste 10.000 de scări. Înainte, acest colț de rai era vizitat de budiștii din toată lumea.
Dacă îți dorești o vacanță unică în 2022, agenții de turism îți recomandă Trans Bhutan. Traseul poate fi parcurs în apro­xi­ma­tiv o lună, dar există și segmente mai scur­te ale drumului, în excursii de trei, patru sau șapte zile. Principalul donator al proiec­tului de restaurare este Fundaţia Bhutan Canada.
„Acesta este un proiect bazat pe co­mu­nitate atât în clădirea, cât și în funcționare, care va restaura o icoană culturală antică și va oferi o experiență pentru pelerini și călă­tori. Traseul Trans Bhutan reflectă, de ase­me­nea, filozofia țării și va permite copiilor din Bhutan să meargă pe urmele strămoșilor lor”, a declarat Sam Blyth, președintele Fun­dației Bhutan Canada.
Cel mai vestic punct al traseului este orașul Haa, care este aproape de granița cu Tibet. Cel mai estic punct este Trashigang, afalt lângă granița statului Arunachal Pradesh din India.
Regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, monarhul în vârstă de 41 de ani al Bhuta­nului, a luptat cu toate forțele să redeschidă faimosul traseu, care înainte de a se dis­truge, odată ce țara a început să constru­iască drumuri în anii 1960, era folosit pentru pelerinaje budiste și leagă Bhutanul de Tibet.

Păduri virgine
Bhutan era o țară foarte ocolită de turiști, dar pandemia le-a schimbat perspectiva că­lă­torilor. Se percepe o taxă obligatorie de 250 de dolari pe zi, care include transport te­restru, cazare, mâncare și ghid. Turiștii care vor să ajungă în cel mai misterios colț de rai,Trans Bhutan, trebuie să solicite un permis, începând din luna aprilie.
Un număr de 900 de muncitori locali au lucrat în ultimii doi ani la restaurarea tra­seului antic ce leagă localităţile Haa din ves­tul ţării cu Trashigang în est. Drumul include 18 poduri, 10.000 de scări, traversează 9 districte, 28 de administraţii locale, 2 mu­ni­cipalităţi ş­i un parc naţional. Turiștii pot ad­mira pădurile virgine, dar și cele mai spec­ta­culoase vârfuri din Himalaya.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura