„Ce vrãji a mai fãcut soţia mea“ se joacã la teatrul devean

2 februarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Magdalena ŞerbanTeatru 2

Pentru 8 februarie, începând cu ora 19, Teatrul de Artă din Deva vine cu o propunere greu de refuzat: piesa „Ce vrăji a mai făcut soţia mea“, după John Tobias. Aceasta este o comedie într-un act şi cu cinci personaje, în regia lui Mihai Panaitescu şi având o scenografie semnată de  Dan Mirea. Din rândul actorilor fac parte Andrada Samoilă, Dan Mirea, Roger Codoi, Florin Ibrasi şi  Andreea Pascu.
Pe scurt, reprezentaţia este o satiră puternică la adresa societăţii de azi, în sânul căreia relaţiile interumane şi mai ales cele familiale au ajuns într-un puternic impas. Statisticile arată că oamenii cu dare de mână cheltuiesc un procent consistent din veniturile lor pentru consiliere psihologică, terapii de cuplu şi alte practici cu denumiri bombastice. Ideea spectacolului este o invitaţie la normalitate, la rezolvarea problemelor fără adjuvanţi în cuplu, la valorile familiale fireşti, şi asta, bineînţeles, cu o mare încărcătură de umor. Cuvintele autorului sunt cât se poate de elocvente pentru ceea ce oferă spectacolul.
„Oricine vorbeşte despre sex ca metodă preferată de reproducere a speciilor trebuie să aibă simţul umorului. O specie de melc începe ca mascul şi în aproximativ un an devine femelă. Prin urmare, relaţia amoroasă a melcului – să nu mai vorbim despre reproducere – ţine în mare parte de sincronizare. Însă nici o altă specie nu reuşeşte să complice treburile în ceea ce priveşte sexul cu atât de mult umor involuntar, cum o face specia umană, cu tabuurile, convenţiile şi inversările bărbat-femeie, cu nevoile sale de putere şi dragoste, mereu în conflict. Am scris piesa pornind de la aceste realităţi. Sper ca râzând împreună de o parte dintre absurdităţile comediei sexuale umane, să ne putem relaxa cu toţii ceva mai mult pe această temă. La urma urmelor, aşa cum a spus Lordul Chesterfield: plăcerea este trecătoare, costul este exorbitant, iar poziţia este ridicolă. Totuşi, nu aş vota pentru abolirea sexului. Chiar face viaţa mai interesantă, şi ce s-ar face un dramaturg fără el?” apreciază John Tobias.
Preţul unui bilet întreg este de 20 lei, respectiv 10 lei pentru elevi şi pensionari. Biletele se pot procura de la Agenţia Teatrală, iar rezervări se pot face la  numărul de telefon 0766/068.728.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Au făcut instrucţie cu o europeană

CSM Cetate Devatrans a demonstrat că are potenţial de Europa. Trupa antrenată de Ioan Ani Senocico şi Cosmin Hendrea a...

Dublu triumf, aproape de un record

Atleta Florentina Marincu (foto), legitimată la CNS „Cetate” Deva, a câştigat ambele probe în care a luat startul în etapa...

A crescut numărul bolnavilor depistaţi cu cancer în judeţ

În judeţul Hunedoara, în 2014, numărul bolnavilor depistaţi cu cancer a crescut faţă de anii 2013 şi 2012.

Închide