CE SUNT ENZIMELE? (2)

7 februarie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sănătatea din bucate

Simona Timofte

Este foarte important să ne dăm seama de utilitatea enzimelor în corpul nostru pentru a nu mai face greşeala de a considera fructele şi legumele nişte alimente de umplutură.
Adică, dacă mâncăm sau nu, azi un măr, ne e totuna… Nu mai spunem că fructele ar trebui să fie undeva la 500 de grame pe zi… Ar trebui să fie primele pe lista noastră de cumpărături. Un alt aspect important este felul cum gătim aceste alimente care conţin enzime. Şi aici ne referim în special la legume, pentru că de ele ne batem joc atunci când le gătim… Dacă rămânem fără enzime (în legume – de exemplu) şi le consumăm la masă, corpul nostru trebuie să aducă din altă parte enzime ca să le digere. De aici şi o digestie dificilă şi greoaie mai ales căci, cu vârsta, scade numărul de enzime din corp. Pe lângă asta s-a constatat că în acel moment creşte numărul de globule albe în organism, pentru că acestea sunt folosite să transporte enzime din altă parte pentru a ajuta la digestia lipsită de enzime din alimentele prost gătite sau alimente fără conţinut de enzime. Şi uite aşa, sistemul nostru imunitar rămâne descoperit, fără o parte din celulele albe care ar trebui să fie folosite ca parte defensivă a acestuia. Pancreasul este organul care va avea cel mai mult de suferit de pe urma consumului de alimente golite de enzime, pentru că la el va apela organismul de câte ori va avea nevoie, fiind producătorul a numeroase enzime digestive. Cu timpul, alimentele vor fermenta în tubul digestiv din cauza digestiei proaste, producând toxine care vor duce la numeroase boli. Dintre alimentele cele mai bogate în enzime vă recomand fructele, pentru că presupun o digestie uşoară, eficientă, cu foarte puţine reziduuri.

 (Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Şofer beat, circulând pe întuneric

Un şofer, care a urcat la volanul maşinii după ce a golit câteva pahare de alcool, s-a dat singur de...

Trei scandalagii nocturni, amendaţi de jandarmi

Trei petroşăneni vor scoate din buzunar câte o mie de lei fiecare, după ce au fost amendaţi de autorităţi pentru...

Nu scapă de controlul judiciar

Cristian Litera (foto dreapta) şi Cătălin Penciuc (foto stânga), judecaţi în dosarul de crimă organizată cunoscut cu denumirea „Simota &...

Închide