Politica si administratie

Ce scoruri ar obține partidele dacă duminică ar fi alegeri europarlamentare

Un sondaj Avangarde efectuat la comanda PSD și PNL arată că mai mult de jumătate dintre români este de acord cu comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale. Acelaşi sondaj mai arată că PSD se menține în fruntea clasamentului cu 31 la sută din voturi la alegerile pentru Parlamentul European, PNL ar lua 20 la sută, urmat de AUR cu 18 la sută şi de Alianţa Dreapta Unită, cu 15 la sută, arată Hotnews.ro

 

Cine e pe podium

La întrebarea „dumneavoastră personal sunteţi de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale?”, 53 la sută dintre cei chestionaţi au răspuns afirmativ, 35 la sută nu sunt de acord, iar 12 la sută nu pot aprecia sau nu răspund.

O altă întrebare a fost: ”Viitorul guvern al României care se va forma după alegerile generale ar trebui să fie alcătuit din partide care împreună să asigure majoritatea constituţională şi stabilitate politică?”, 66 la sută răspunzând afirmativ, 21 la sută, negativ, iar 13 la sută nu pot aprecia sau nu răspund.

Cum ar vota românii dacă duminică ar fi alegeri europarlamentare?

Dacă duminică ar avea loc alegeri europarlamentare, scorurile partidelor ar fi următoarele, conform sondajului Avangarde:

  • PSD – 31 la sută,
  • PNL – 20 la sută
  • AUR – 18 la sută
  • Alianţa Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) – 15 la sută
  • Partidul Dianei Șoșoacă, SOS România – 8 la sută,
  • UDMR – 5 la sută, REPER – 2 la sută, alte partide – 1 la sută.

Sondajul Avangarde a fost realizat telefonic, în perioada 19 – 20.02, pe un eşantion de 950 de subiecţi, conform News.ro. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95 la sută, este de +/- 3,1 la sută.

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura