Politica si administratie

Ce s-a văzut la Ziua Porților Deschise de la Costești-Cetățuie

A fost Ziua Porților Deschise la Cetatea dacică Costești-Cetățuie, un monument UNESCO aflat în comuna Orăștioara de Sus.
Aici, s-a desfășurat Școala de Vară ArheoArhitectura, cu participarea studenților de la arheologie și arhi­tec­tură din întreaga țară.

Situl arheologic
Pe lângă Consiliul Județean Hunedoara, la organizarea acestei școli au par­ticipat ca organizatori și Institutul Na­țional al Patrimoniului, Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, Uni­ver­sitatea de Arhitectură Ion Mincu din București, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, Muzeul Național de Is­torie al Transilvaniei și Primăria Orăștioara de Sus. A fost cea de-a treia ediție a Școlii de Vară ArheoAr­hi­tecura.
Studenții s-au familiarizat aici cu tehnicile specifice cercetării arheolo­gice, cu documentarea arhitecturală, cu metodele de conservare și res­ta­u­rare a monumentelor antice. Cu ocazia Zilei Porților Deschise, a fost prezen­tat situl arheologic, tehnicile și me­to­dele de documentare specifice muncii de cercetare arheologică.
ArheoArhiectura este rezultatul unei colaborări între Universitatea Babeș-Bolyai, Asociația Monumen­tum, Institutul Național al Patrimo­niului, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Civilizației Da­cice și Romane, Muzeul Național al Unirii, Direcția Generală de Ad­mi­nistrare Monumente și Promovare Tu­ristică a Județului Hunedoara. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura