Comunitate

Ce planuri are pentru 2022 conducerea Primăriei Geoagiu

Magdalena Șerban

La Geoagiu, anul nou aduce investiții, bonificații la plata integrală a impozitelor locale și speranța că pandemia ne va lăsa să respirăm fără mască, astfel încât tu­riștii să aibă liber la distracție neîngrădită în stațiunea de aici. Dar până atunci, ci­frele vorbesc mai bine.

Reducere masivă la plata impozitelor
„Anunțăm comunitatea că am luat startul la încasarea dărilor locale, toți cei cu do­miciliul la noi având o reducere de 50 la sută, din start, față de grila standard de im­po­zitare (și anul trecut s-a aplicat). Acest sprijin se datorează cadrului legislativ care îi vizează pe locuitorii din Apuseni și este o formă de ajutor de care oamenii dispun. Totodată, persoanele fizice care până la 31 martie plătesc suma datorată ca taxă locală pentru anul curent mai au un dis­count de 10 procente. Pentru oricine e bine când plă­tește mai puțin. Le mulțumim celor peste 85 la sută dintre locuitori care nu au rămas cu datorii pentru 2021, onorându-și obli­gațiile la stat, la timp. Știm că pentru unii orice mică valoare poate deveni o corvoa­dă când veniturile sunt mici sau poate chiar zero”, a afirmat Carmen Călugăr, vicepri­mă­rița orașului Geoagiu. Legat de func­țio­narea instituției, aceasta a precizat că per­soanele vaccinate împotriva SARS-COV sau cu test PCR ori antigen negativ și în ter­men au ac­ces în primărie, pe când în cazul celor ne­vac­cinate, personalul unității ad­mi­nistrative preia și soluționează solicitările. “Ne chinuie puțin amenzile, deoarece rata de succes în colectarea lor e problematică. Acolo unde se pot pune popriri pe conturile de venituri, se rezolvă ușor, dar când e vorba de exe­cu­tare silită și respectivii nu au nimic în pro­prietate și nici venituri, devine imposibil. În unele cazuri, instanța solu­țio­nează aceste da­torii la buget cu muncă în folosul comu­ni­tății”, a precizat ediul-șef Vasile Cărăguț.

Top 3 investiții și o stațiune vizitată
Mergând mai departe cu noutățile, pro­iectele de modernizare nu lasă loc de aș­tep­tare, fiind pe lista scurtă a activității con­ducerii locale. ,,Extinderea rețelei de dis­tri­buție și realizare racorduri gaze naturale în localitățile aparținătoare Bozeș și Băcâia, rea­bilitarea școlii primare din Geoagiu și re­generarea urbană, mai précis revitalizarea arealului central, toate însumează obiective pe care le vrem îndeplinite. Sunt mult mai multe, cu siguranță, dar acestea ar fi în top 3 pentru anul ce a început. Stațiunea se re­găsește în continuare în atenția noastră, în ciuda pandemiei nelipsind vizitatorii. Con­form evidenței, un număr de 3807 turiști au trecut anul trecut pragul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din Geoa­giu Băi. Acest număr apare în urma centralizării tabelelor în care s-au trecut și semnat, dar în realitate numărul este mult mai mare, deoarece mulți nu s-au trecut pe listă și au fost și grupuri de turiști care nu au mai dat pe la centru și, evident, nu apar centralizați. Ținând cont de context, ne putem declara mulțumiți. Trebuie spus că în cadrul acestui centru promovăm aproa­pe toată țara, nu doar zona noastră. Mul­țu­mim tuturor celor care ne-au ales și avem încredere că vor reveni cu mare drag. Noi îi așteptăm cu toată deschiderea”, a fost invitația lansată de primarul din Geoagiu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura