Comunitate

Ce personal medical am pierdut în pandemie

În România, peste 100 de lucrători din rândul personalului medical și-au pierdut viața din cauza infectării cu noul corona­virus. Cei mai mulți dintre ei au murit fără să fi avut șansa de a se vaccina, potrivit unei statistici oferite de Ministerul Sănă­tății, la solicitarea Libertatea.
Potrivit datelor Ministerului Sănătății, 58.196 de români au murit de la începutul pandemiei până astăzi de Covid. Dintre aceștia, 104 erau lucrători în sistemul me­dico-sanitar.
Cele mai multe decese din sis­tem au fost înregistrate în rândul medicilor și asis­tenților medicali, potrivit cifrelor ofe­rite de Ministerul Sănătății. Astfel, au fost înre­gistrate 47 de decese la medici, 30 de de­cese la asistenți medicali, două decese la infirmieri, 7 decese la ambulanțieri, 18 de­cese la alte categorii (brancardieri, femei de serviciu).
La Spitalul Județean de Urgență Deva o doctoriță a murit de Covid de la începutul pan­demiei și până acum. La Spitalul mu­ni­ci­pal din Hunedoara nu a decedat din cauza coronavirusului nici un medic sau asistentă, ci farmacista unității medicale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.