Politica si administratie

Ce obiective de investiții mai are în plan să rezolve primarul Simeriei

Ministrul Transporturilor și Infra­struc­turii, Sorin Grindeanu, s-a aflat re­cent în județul Hunedoara. Printre obiec­tivele stabilite conform progra­mu­lui de lucru s-a aflat și orașul Simeria.

Podul de la intrarea în oraș
În aceste condiții, primarul Simeriei, Iulius Bedea a discutat cu ministrul des­pre unele obiective de investiții de pe raza orașului.
„Alături de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, am discutat despre câteva obiective stra­tegice din orașul Simeria și am primit toată deschiderea ministrului în vederea rezolvării acestora:
Gara CFR Simeria tronsonul de cale ferată de pe raza Orașului Simeria ce se află în reabilitare. Proiectul de moder­ni­zare derulat în stația CFR Simeria vizează refacerea rețelei de cale ferată, re­sta­u­ra­rea clădirii gării (monument istoric), re­construcția pasarelei pietonale spre oraș și a pasajului subteran care asigură ac­ce­sul călătorilor spre și dinspre peroane. Pasarela pietonală peste calea ferată, ce unește cele două părți ale orașului va fi finalizată cel târziu la începutul lunii no­iem­brie a acestui an. Finalizarea lucrărilor la Gara CFR Simeria se estimează a avea loc cel târziu în luna iunie 2024. Strada Victoriei (strada Gării – de la centrul nou de mentenanță CFR până la str. 1 De­cem­brie) ce este expropiată la Ministerul Transporturilor va fi reabilitată în tota­litate după finalizarea lucrărilor de la Gară și redată înapoi orașului Simeria anul următor. Clădirea mare de la Gară ce apar­ține de CN CFR, situată între str. Gheorghe Doja (fosta Vânătorului) și str. Retezatului o vom prelua în proprietatea orașului Simeria pentru a dezvolta un Incubator de Afaceri pe fonduri euro­pene, prin care vom genera noi locuri de muncă. Centrul de comandă (buncăr antiatomic), unic în țară, situat tot peste drum de Gara CFR Simeria, ce aparține de CN CFR și se află în conservare, îl vom prelua pe orașul Simeria unde mi-am pro­pus să-l amenajez pentru a dublă funcționalitate, atât ca centru de co­mandă dar și ca Muzeu pentru publicul larg, astfel încât să mai avem încă un obiectiv turistic în Simeria. Podul CFR Simeria (peste liniile de cale ferată) la in­trarea în oraș pe str.1 Decembrie, con­struit în anii 1940, unde conform exper­ti­zei tehnice este necesară demolarea acestuia și construcția unui nou pasaj, acum se află în proprietatea Ministerului Transporturilor”, a declarat Iulius Bedea, primarul orașului Simeria. (A.Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura