Sport

Ce mesaj a transmis antrenorul Naționalei de fotbal după înfrângerea în fața Belgiei

Selecţionerul echipei naţionale a României, Edward Iordănescu (foto), a transmis suporterilor, la o zi după înfrângerea cu Belgia, scor 2-0, din al doilea meci la EURO 2024, că acest eşec nu reprezintă în mod sigur ca­pătul parcursului primei repre­zen­ta­tive la turneul final, scrie digi24.

Șanse
„Când imnul României răsună din zeci de mii de piepturi pe un stadion de la EURO, într-o ţară străină, pe finalul unui meci în care suntem conduşi, înseamnă că sacrificiul şi lupta jucătorilor din te­ren nu sunt doar apreciate de supor­terii români, ci au unit într-o forţă co­ple­şitoare toată munca noastră şi afec­ţi­u­nea românilor de pretutindeni. Uneori iese perfect, alteori nu. Dar când ieşim de pe teren fără vreo urmă de îndoială că am dat totul pentru România şi pentru români, avem toate şansele ca în meciul următor să schimbăm lu­cru­rile pe tabelă. Ne vom reface fizic atât de repede cât se poate, am strâns deja rândurile şi vom fi din nou pregătiţi, cu tot sufletul şi tot ce avem mai bun fie­care, să vă facem mândri iar. Capătul nu e aici, vă asigur. Iar noi, împreună, lup­tăm până la capăt”, a spus Iordănescu în mesajul publicat pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Până la capăt
„După atmosfera incredibilă de la Munchen, a venit lecţia de susţinere şi afecţiune de la Koln. Cele mai emo­ţio­nante momente pentru mine ca an­tre­nor până azi. Vă sunt recunoscător şi vă mulţumesc în nume personal, dar şi în numele întregului staff şi al vestiarului echipei naţionale, în numele tuturor bă­ieţilor noştri. Aşa cum am promis, echipa asta dă totul. Până la capăt. In­di­ferent de zi şi de adversar, noi suntem români, suntem mândri de asta şi lup­tăm până la capăt”, a adăugat Edward Iordănescu. Naţionala României a fost învinsă de selecţionata Belgiei cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Cologne Stadium din Koln, în Grupa E a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania. Cu acest rezultat şi după victoria Ucrainei în faţa Slovaciei (2-1), toate cele trei echipe din grupă au câte trei puncte şi totul se va decide în ultima etapă, pe 26 iunie, când vor avea loc meciurile Slovacia – România (Frankfurt, 19:00) şi Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19:00). România este încă lider, cu 3-2 la go­laveraj (urmată de Belgia, cu 2-1). Pen­tru prima oară în istoria Campionatului European toate echipele dintr-o grupă au acelaşi număr de puncte înaintea ul­timei etape.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura