Ce maşini mai scoate ANAF la vânzare

10 februarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Adriana Năstase

De multe ori, românii au ales să-şi cumpere maşini dintre cele confiscate de Fisc. Şi, la preţurile la care Fiscul le scoate la vânzare nici nu e de mirare.
Pe site-urile direcţiilor de finanţe publice pot fi găsite uneori maşini de lux la preţuri de nimic. Aşa se face că au fost cazuri când au fost achiziţionate Mercedesuri sau Dacii de ultimă generaţie cu puţin peste 1.000 de lei.
ANAF scoate la licitaţie maşini confiscate intrate în proprietatea statului în urma unor confiscări sau executări silite, cu preţuri accesibile pentru toată lumea. Vânzarea este directă sau prin licitaţie. De pildă, un autoturism Porsche a fost vândut astfel la preţul de 4.600 de euro. Sunt şi maşini scoase la vânzare la preţul de 100 de euro.
La Hunedoara, ANAF a scos la vânzare, prin licitaţie, în ianuarie, un autoturism Dacia Logan, fabricat în 2008, de transport persoane-taxi, la preţul de 6.997 de lei. Un alt autoturism Dacia Logan, fabricat în anul 2010, a fost scos la vânzare la 11.800 de lei. De asemenea, o Dacie Logan cu an de fabricaţie 2018, confiscată de ANAF, a fost pusă în vânzare la 20.239 de lei. Pentru participarea la licitaţie, ofertanţii depun cu cel puţin o zi înainte de data licitaţiei următoarele documente: oferta de cumpărare în plic închis, dovada plăţii taxei de participare reprezentând 10 la sută din preţul de pornire al licitaţiei, actul de identitate/certificat de înregistrare ORC, declaraţia pe propria răspundere a ofertantului prin care certifică faptul că nu este persoana interpusă cu debitorul. Toate maşinile vândute de Fisc pot fi găsite pe site-ul ANAF, la secţiunea anunţuri. Maşinile nu sunt singurele obiecte vândute în aceste zile. În medie, preţul unui automobil care ajunge la a doua licitaţie scade cu 25 la sută, în timp ce la a treia licitaţie, preţul scade cu 50 la sută.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Din nou, probleme la drumul judeţean care duce la zona Feredeie

Mai mulţi cititori ai cotidianului nostru ne-au trimis la redacţie fotografii cu DJ 107B, care străbate satul Bobâlna şi duce...

Doi şoferi fără permis şi unul beat

Cei trei nu s-au gândit nici o clipă că ar putea provoca o tragedie dacă urcă la volan şi conduc...

Descinderi la traficanţii de ţigări

În urma raziei derulate de poliţiştii din Petroşani, doi localnici au fost descoperiţi comercializând ţigări de contrabandă, netimbrate.

Închide