Ce jucători au voie să joace fotbal

Comitetul de Urgență FRF s-a întrunit miercuri ca urmare a faptului că în spațiul public s-a propagat ideea că doar jucătorii vaccinați mai pot evolua în competițiile interne. Drept urmare, s-au făcut mo­dificări la acest protocol.

În sarcina arbitrilor
Modificările aprobate în Comitetul de Urgenţă sunt minore, de ordin birocratic, singura completare notabilă implementată în protocolul medical fiind următoarea:
– codurile QR ale celor vaccinați și celor tre­cuți prin boală trebuie prezentate arbi­trilor înainte de meci. Obligatoriu. Aceste dovezi vor fi anexate carnetului de joc, la fel ca în cazul vizei medicale.
Se precizează:„Arbitrul are obligația să verif­ice aceste documente”, precizează FRF deorece au existat suspiciuni că anumite persoane din delegațiile cluburilor au putut să-și desfășoare activitatea spor­tivă pe fals, adică prezentând un certificat verde care aparținea de facto altcuiva!

„Echipele vor trimite la FRF ([email protected]) un tabel cu com­ponenții clubului care au fost testați RTPCR sau prin test antigen rapid pentru COVID-19. Acesta trebuie să conțină numele, prenumele, funcția, data recoltării testului, tipul de test efectuat și rezultatul”
„De asemenea, trebuie trimis și un document cu buletinele de analiză sca­nate, precum și deciziile DSP în urma even­tua­lelor anchete epidemio­logice. Acest model de informare se va menține pe toată durata competiției. Suplimentar față de cele de mai sus, vor fi prezentate documen­tele aferente fiecărei persoane din dele­gația unei echipe (staff + jucători + alți oficiali) la fiecare meci disputat de echipa respectivă”
„Pentru jucători, Certificatul Verde (QR code) trebuie să fie anexat carnetului de joc (la fel ca și viza medicală – condiție pentru dreptul de joc), arbitrul având obligația verificării acestor documente”
„Pentru evitarea oricărui dubiu, doar în situația jocurilor la care participă jucători minori (exceptați de la testare), obligația prezentării QR Code-urilor se aplică doar pentru membrii delegației (staff+jucători+ alți oficiali) majori”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.