Ce firme realizează sistemul de management integrat al deşeurilor din judeţ

12 ianuarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

02 deponeu ecologicNatalia Bumbac

Lucrările din cadrul proiectului privind crearea unui Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Hunedoara, derulat din fonduri europene, se află în stadiul de execuţie. Acesta presupune crearea unui centru de management la Bârcea Mare, construirea unei staţii de sortare la Petroşani şi exploatarea staţiilor de sortare existente din Brad şi Vulcan.

Gropile de gunoi din judeţ vor fi închise
Proiectul presupune şi închiderea gropilor de gunoi neconforme existente în Aninoasa, Uroi – Rapoltu Mare, Haţeg, Petrila, Lupeni, Călan, municipiul Hunedoara, Orăştie şi Deva. Aşa cum susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara, care este beneficiarul proiectului, executarea lucrărilor se face într-un ritm adecvat, iar termenul limită prevăzut pentru încheierea acestora este 31 decembrie 2015.
Potrivit administratorului public al judeţului Hunedoara, Dan Stoian, contractele de executare a lucrărilor la obiectivele vizate în proiect au fost încheiate, rămânând doar în curs de evaluare ofertele firmelor pentru lucrările de la închiderea gropilor din Orăştie şi Deva. Prin urmare, lucrările de la gropile de gunoi din Uroi – Rapoltu Mare şi Haţeg sunt executate în proporţie de 10, respectiv 16 la sută, iar contractele au fost încheiate cu SC Trans Construct Import Export SRL, SC Moni Impex SRL şi SC Top Europroiect SRL. Lucrările de închiderea gropii de la Aninoasa sunt finalizate în proporţie de 46 la sută de către firmele SC Gavella COM SRL, SC Cepromin SA şi SC Euriteh SRL. Închiderea gropilor de gunoi de la Petrila şi Călan este într-un stadiu avansat, lucrările fiind executate în proporţie de 80 la sută în ambele situaţii. Contractul de la Petrila a fost acordat firmelor SC Zona D SRL, SC Granada 21 SRL, iar cel de la Călan a fost atribuit firmei SC Interdevelopment SRL. De lichidarea punctului de colectare a deşeurilor din municipiul Hunedoara se ocupă firmele SC Gavella COM SRL, SC Cepromin SA, SC Euriteh SRL, iar stadiul lucrărilor este de 30 la sută. Şi la Lupeni, închiderea gropii de gunoi s-a realizat în proporţie de 38 la sută de către firmele SC Lescaci Com SRL, SC Aquaproiect SA.

Termen record de predare a lucrărilor
Proiectul de construirea centrului de management al deşeurilor de la Bârcea Mare a fost acordat firmelor Strabag SRL şi Acomin SRL, iar lucrările sunt realizate în proporţie de cinci la sută. Ordinul de începere a construcţiei a fost emis de CJ Hunedoara în noiembrie 2014, iar contractorii şi-au propus să finalizeze proiectul într-un timp record, adică în 12 luni. De asemenea, au fost făcute şi primele plăţi pentru firmele care au încheiate contracte în cadrul proiectului. Până la această dată, CJ Hunedoara a transmis şase cereri de rambursare şi plată către Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, care este titularul proiectului, în valoare totală de 9.222.141 lei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Tragedie evitată de pompierii din Petroşani

Intervenţia rapidă a militarilor din cadrul Detaşamentului de Pompieri Petroşani a făcut ca un incendiu la o fabrică de confecţii...

Pasiunea pentru pescuit i-a adus sfârşitul

Ieri, în jurul orei 11.00, trupul neînsufleţit al unui bărbat în vârstă de 64 de ani, Jurca Mihai, din localitatea...

Gura lumii, 13.01.2015

Vorbesc gurile rele că unul dintre personajele arestate la domiciliu într-un dosar de corupţie ar fi fost prins cu mâţa-n...

Închide