Ce faci dacă ai pierdut câinele şi el a fost dus la adăpost?

11 martie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Asociaţia-Serviciul specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân func­ţio­nează foarte bine în judeţ, susţin edilii care au decis ca primăriile lor să facă parte din această Asociaţie.
Maşinile celor de la Asociaţie patrulează prin toate oraşele membre, pentru iden­ti­fi­carea şi prinderea maidanezilor. În ceea ce priveşte comunele, aici lucrurile se întâmplă altfel. Când sunt probleme cu câinii vaga­bonzi, cei de la primării anunţă operatorul şi salariaţii acestuia se deplasează în zona respectivă.
Nicolae Oprean, preşedintele-director al Asociaţiei-Serviciul specializat pentru ges­tionarea câinilor fără stăpân, spune că, dacă un proprietar îşi pierde câinele, şi el ajunge la adăpost, îl poate recupera de aici, gratuit, prima dată. A doua oară, însă, îl va costa 150 de lei să-şi recupereze animalul de com­panie. Animalele se dau spre adopţie, nu rămân mult timp în adăposturi.
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Ser­viciul judeţean pentru ocrotirea ani­malelor fără stăpân” este constituită la ni­velul unităţilor administrativ teritoriale din judeţul Hunedoara. Se ştie că Asociaţia a fost înfiinţată în anul 2012, oprită ulterior, şi apoi reînfiinţată în anul 2020. Asociaţia are si 50 de membri şi deţine şase adăposturi funcţionale în Deva – Sântuhalm, Brad, Si­me­ria, Orăştie, Călan şi Uricani. (A. Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Funcţionarii, fără maşină la primărie!

Începând de astăzi, 12.03.2021, în fie­care zi de vineri, cel puţin unul din patru an­gajaţi ai Primăriei municipiului Hune­doa­ra şi...

FOTBAL Liga a III-a. Debut cu meciuri grele pentru echipele din judeţ

Se reia campionatul în Liga a III-a de fotbal, cu partidele din etapa cu numărul 11. În seria a VII-a...

FUTSAL. Bosnia-Herţegovina – România 5-0, în meci oficial

Naţionala de fotbal în sală a României a fost surclasată în jocul disputat la Zenica, cu echipa din Bosnia-Herţegovina. Gazdele...

Închide