ActualitateFlashPolitica si administratie

Ce bine era dacă Termocentrala Mintia mai funcționa!

Sorina Popa

Liderul sindical Cristian Iștoc (foto) susține că ministrul Energiei, Virgil Popescu, minte cu nerușinare și că a pus lacătul pe Termocentrala Mintia înainte ca devenii fără centrale termice să și le cumpere.

De ce se grăbește să vândă?
„În declarațiile sale, ministrul Energiei prezintă în mod fals realitatea despre Termocentrala Mintia. Ministrul invocă ca și motiv al închiderii termo­cen­tralei de 1.275 MW, riscul de infrigement impus de Comisia Europeană. Fals. Nu cere nimeni închi­de­rea unor capacități care produc și energie termica în plină iarna. De altfel, Legea 325/2006, interzice clar sistarea agentului termic în sezonul rece. Ne spune ministrul că a ales să pornească termo­cen­trala Paroșeni, fără sa spună ca a funcționat ma­ximum 3 zile pe săptămână.
După nici 30 de secunde de la aceste afirmații, ministrul recunoaște că a oprit Termocentrala Mintia din lipsă de cărbune. Vorbește ministrul de vânzarea Mintiei și că el cauta investitori, privați bineînțeles, fără să spună că reprezentanții Consiliului Județean HD au solicitat în mod repetat preluarea centralei și păstrarea ei în sistem, cu ajutorul OUG 60/2019.
Ministrul vorbește despre avantajele platformei Mintia, infrastructura existentă dar susține vân­zarea către un privat. Ce e jignitor pentru cetățenii din Deva lăsați în frig în plină iarna, e afirmația ministrului, care spune că a fost informat de primar că nu a mai rămas nimeni în frig în această iarnă, că s-a ocupat Primăria Deva. Primarul trebuie sa dez­mintă aceasta informație. Totodată, Virgil Popescu minimalizează importanța termocentralei spunând că asigura doar 1 la sută din necesarul țării, fără să precizeze că lipsa cărbunelui era cauza, și că Termocentrala Mintia poate asigura peste 10 la sută din necesar. MInistrul compară centrala Paroșeni de 150 MW cu Mintia de 1.275 MW, punând semnul egal în importanța lor în Sistemul Energetic Național.Acest om, le dă asigurări românilor că le vor fi recalculate facturile la energie și gaze. Câtă credibilitate are un om care omite adevărul?”, spune liderul sindical Cristian Iștoc.

5 comentarii la „Ce bine era dacă Termocentrala Mintia mai funcționa!

 • 1. Mintia nu mai avea 1275MW de aproape 10 ani. Blocul 1 fiind desfiintat. Deci 1275MW-210MW=1065MW
  2. Tovarasu’ Istoc, sunteti direct raspunzator de inchiderea termocentralei. V-ati opus cu inversunare impotriva planului facut de D-na Director Ciobanu. Plan ce prevedea un grup pe gaz si doua grupuri pe carbune, in conservare. Eu consider ca daca Mintia ar fi functionat cu un grup pe gaz, in ziua de astazi ar fi fost inca in functionare (asta daca ignoram starea precara a instalatiilor, la care nu s-au mai facut reparatii de ani de zile).

 • Multi dintre locuitorii din Deva stim ca am fost pacaliti/mintiti de primarul Oancea (PNL) ca in timpul mandatului sau vom avea apa calda si caldura permanent, dar suferim acuma fiindca termoficarea de la Mintia este oprita, odata cu inchiderea termocentralei. Ministrul energiei- Virgil Popescu (PNL) minte cum „respira” si nu-l mai crede nimeni. El este „calaul si groparul” Mintiei. Angajatiii de la Mintia au fost disponibilizati si oricat ar trambita politicienii (PSD) de la Conducerea Consiliului Judetean-presedinte NISTOR LAURENȚIU, ca ei ar fi dorit sa faca ceva pentru Mintia, defapt au stat pasivi si au acceptat tacit situatia de dezastru in care se aflau instalatiile, fara nici o reparatie sau modernizare si au lasat ca termocentrala sa ajunga unde este. Pe cine dintre fostii angajati crede ca mai poate readuce la lucru in instalatiile deja aflate in stare critica si aproape inutilizabile tovarasul ISTOC, intr-un scenariu ipotetic si absurd ca s-ar mai porni vreodata vreo turbina la Mintia, care sa functioneze pe baza de carbune? Cati dintre cei care au fost deja batjocoriti si umiliti in ultimii ani la MINTIA, ar mai dori sa revina la lucru, in acele conditii mizerabile si in atmosfera de risc / tensiune si stres? Asta sa ne spuna Istoc. Doar din comanda politica nu mai porneste nici o instalatie, fiindca angajatii de care v-ati batut joc permanent vor refuza sa revina. PNL+PSD dau vina uni pe altii prin simpatizantii si lacheii lor care trambiteaza in presa acuze despre dezastrul Mintiei, dar in realitate vor imparti intre ei banii castigati de la vanzarea Mintiei. Daca angajatii de la Mintia au fost disponibilizati, Istoc pe cine continua sa reprezinte si ce tabara sau simpatii politice are cand acuza ministrul PNL, dar simpatizeaza Consiliul Judetean condus de un membru PSD ? Terminati cu manipularile si „jocul de sah politic”, mai mafiotilor politici ! Oamenii simplii si cetatenii din DEVA sunt mult mai isteti si infomati decat va imaginati voi.Trist este ca voi politicieii continuati sa o duceti bine in aceasta situatie de dezastru in care ne-ati adus si va imbogatiti pe spinarea celor necajiti si cu probleme. Nici unul nu este mai bun ca altul, acelasi cancer si mizerie in PSD+ PNL cu slugile lor, doar va aruncati vina unul la celalat si in realtitate nu va asumati nici o raspundere.Lumea este satula de „gargara” voasta acra si nu va mai vrea, nu va mai voteaza. La lada de gunoi a istoriei cu toti cei care inca halucinati si va imaginati ca ati mai putea primi vreodata voturile oamenilor. PNL + PSD = cancerul ROMANIEI.

 • Pe trădătorii țării nu îi interesează poporul!
  Au primit ordin și l-au executat.

 • Totul e o făcătură. Una care a început înainte de 1989.
  Întrebarea majoră:cine și de ce încearcă să lase România în „conservare” ?
  Noi românii,trebuie să dispărem,ca să facem loc,CUI?
  ROMÂNIA ESTE GRĂDINA MAICII DOMNULUI!
  Oare,mai este și patria noastră,mama noastră?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura