Actualitate

Centre de evaluare a pacienților Covid și tratament gratuit

Nouă centre de evaluare a pacienţilor tes­taţi pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2 au primit avize de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, per­soa­nele bolnave de COVID-19 având posi­bilitatea să se prezinte aici pentru a-şi evalua starea de sănătate sau pentru tratament gratuit.
„Bolnavii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 se vor putea prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecţiei printr-un test antigen rapid sau test Real Time-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate şi pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat”, a precizat DSP Hunedoara.
Pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii de evaluare, pacienţii vor contacta medicul de fa­milie în prealabil, pentru a fi monitorizaţi. De asemenea, medicul de familie va stabili dacă este necesară prezentarea persoanelor la centrele de evaluare.
Incidenţa cazurilor de infectare cu noul coro­na­virus a fost calculată, ieri, în judeţul Hunedoara, la o valoare de 4,37 la mia de locuitori, iar gradul de ocupare a paturilor, sub 20 la sută.
Un număr de 32 de unităţi administrativ-teritoriale din cele 69 ale judeţului se află în sce­nariul roşu, cu o incidenţă a cazurilor de COVID-19 mai mare de 3 la mia de locuitori. Cea mai mare valoare a fost înregistrată în comuna Baru (11,74 la mia de locuitori).
În municipiul Deva, incidenţa cazurilor de infec­tare cu SARS-CoV-2 era ieri de 6,63 la mie, iar în municipiul Hunedoara, de 5,97 la mia de locuitori. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura