Ce au negociat Laurenţiu Nistor şi Liviu Dragnea în interesul hunedorenilor?

Începe să devină tot mai uşor de înţeles motivul pentru care românii şi-au pierdut încrederea în instituţiile statului român: în Parlament, în Guvern, în administraţia centrală. Una dintre cauzele principale este aceea că programele de guvernare, pline de promisiuni şi speranţe devin, imediat după alegeri, documente fără valoare.
Mulţi dintre politicienii care preiau guvernarea sunt preocupaţi exclusiv de problemele lor personale, în vreme ce problemele cetăţenilor par că nici nu mai există. Dacă analizăm istoria recentă, ultimii doi ani, putem să constatăm că promisiunile mieroase din campania electorală au fost rescrise în trei noi programe de guvernare, în care au fost revizuite mai toate angajamentele. Cât despre termenele de implementare… nici măcar nu se mai face vorbire!
În aceeaşi logică ofensatoare faţă de cetăţeanul de rând, se desfăşoară lupta pentru putere între găştile politice. În interiorul principalului partid de guvernare, agenda este marcată de şantaje, ameninţări şi împărţeli din banii publici. Şantajul, o faptă nu numai imorală, ci şi sancţionată de legea penală, a devenit procedeu politic fanion al şefilor PSD. Se şantajează între ei ca să-şi apere fotoliile şi funcţiile de conducere. Îşi şantajează partenerii de guvernare, ca să nu piardă puterea. Dar PSD a atins acum apogeul politicii de şantaj, pentru că, de câteva luni, principalii exponenţi ai guvernării PSD-ALDE au generat o puternică politică a şantajului în relaţia cu angajaţii şi pensionarii.
Salariaţii sunt şantajaţi şi li se promit alte majorări de salarii, numai dacă PSD va mai guverna şi după anul 2021! Aşadar, salariul nu depinde nicidecum de productivitatea muncii, de evoluţia economiei şi de rentabilitatea firmei, ci de condiţia ca PSD să fie la guvernare! Asta susţin cei din PSD!
Pensionarii sunt şi ei şantajaţi cu majorări ale pensiilor, dacă PSD va rămâne la guvernare şi după anul 2021! Este de neacceptat ca pensia, rezultatul muncii de o viaţă, să fie condiţionată de menţinerea PSD la guvernare şi peste trei sau patru ani! Astfel, pentru pensionari nu contează cât de mult sau cât de greu au muncit, ci dacă Liviu Dragnea şi Olguţa Vasilescu vor continua să conducă, în acelaşi mod păgubos, destinele României. Se pretează la şantaj electoral până şi pe tema copiilor, promiţând creşteri ale alocaţiei de stat, dacă ei vor câştiga alegerile parlamentare, în anul 2020, dar uită că s-au opus proiectului liberal de majorare a alocaţiilor de la 42 la 200 de lei, tot ce au considerat că merită un copil român fiind penibila sumă de 84 de lei.
Poate că şantajul şi ameninţarea dau roade între găştile care se luptă pe viaţă şi pe moarte în PSD, însă în relaţia cu cetăţeanul, politica şantajului şi a ameninţării ar trebui să aibă un efect de bumerang pentru Liviu Dragnea. Împărţelile profund netransparente şi discreţionare, în folosul clientelei de partid, şi nu în folosul cetăţenilor, pe care le face şeful PSD din banii publici, ai românilor, direct din biroul său, este un alt exemplu de sfidare la adresa cetăţenilor. Hunedorenii, aflaţi în pragul celei de a treia calamitări sociale aplicate de PSD pe parcursul a 28 de ani, acum când, după mineri şi siderurgişti, sunt decimaţi şi energeticienii, nu s-au ales cu nimic la ultima împărţeală făcută de dl Dragnea! În tot acest timp, în care PSD mimează guvernarea, judeţul Hunedoara se afundă în subdezvoltare, odată cu toată România!
Aşa-zişii răzvrătiţi din PSD, cei care au vorbit public despre aceste realităţi, cei care declară că se simt nemulţumiţi de direcţia greşită în care este condusă ţara, au ocazia să demonstreze că fac politică în folosul cetăţenilor, votând împotriva tuturor măsurilor nocive luate de unul dintre cele mai incompetente guverne pe care le-a avut România! Asta dacă demersul lor este, cu adevărat, sincer, ci nu doar o bătălie pentru ciolan!

Eleonora-Carmen Hărău, senator PNL de Hunedoara

One thought on “Ce au negociat Laurenţiu Nistor şi Liviu Dragnea în interesul hunedorenilor?

  • 27 septembrie 2018 la 12:47
    Legătură permanentă

    URGENT, F.F.F.URGENT ! *******
    Rog serviciile de urgenţă din judeţ (şi nu numai) să recomande o medicatie potrivită contra scârbei şi greţurilor accentuate provocate de fiecare manifestare politică susţinută de C.E.H. !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.