Comunitate

Ce a pățit un controlor care a prins 5.000 de călători fără bilete și le-a dat amenzi

Francesco Bonanno (foto), de 61 de ani, a fost acuzat că a „tero­rizat” pasagerii, manifestând ex­ces de zel și aplicând în decurs de câțiva ani numărul record de amenzi, în timp ce controla bile­tele pe ru­tele din nordul țării ale companiei Trenitalia.
Trenitalia l-a concediat în 2017, după ce a primit un val de plângeri de la clienți nemulțumiți. Com­pa­nia a ajuns atunci la concluzia că Bonanno a dat amenzi în valoare de 10.000 de euro în mod arbitrar. Controlorul, care locuiește în Jesolo, lângă Veneția, a amendat pa­sagerii pentru diverse abateri, cum ar fi călătoria fără bilet sau că­lătoria cu bilet pentru o altă rută.
El a acționat compania în justiție și s-a întors oficial la muncă, după ce instanța supremă a hotărât să fie „reintegrat” înapoi în companie. Instanța l-a descris pe controlor ca pe o persoană care a lucrat cu „un zel neobișnuit”, dar nu a greșit cu nimic, ci doar și-a făcut treaba în „mod extrem de meticulos”, fără să aibă vreun câștig personal.
Într-un interviu acordat pentru Corriere della Sera, Bonanno, care este controlor de bilete de 38 de ani, a negat că a fost „nemilos”, în ciuda faptului că a dat un record de 5.000 de amenzi.
„Nu sunt un vânător de recom­pe­nse, dar la locul de muncă ai ne­voie de rigoare și trebuie să mă asigur că toți pasagerii călătoresc cu un bilet valabil”, a adăugat Bonanno. „Nu sunt nepoliticos sau violent, pasagerii mă iubesc”, a mai spus el.
Avocatul lui, Lucio Spampatti, a spus că nu a auzit niciodată că cineva să fie concediat pentru că mun­cea mult și bine. „Dacă te gândești bine, această poveste este paradoxală. Vorbim despre un conductor de tren, care, ca ur­mare a identificării de pasageri fără bilet, a adus companiei mai mult de 200.000 de euro.”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura