Actualitate

Caz grav de delapidare la Primăria Aninoasa

Sorina Popa

Primarul din Aninoasa, Nicolae Dunca, este disperat, după ce două angajate ale instituţiei pe care o conduce sunt acuzate de delapidare, ele sustrăgând sume însemnate din banii plătiţi de cetăţeni, pentru taxe şi impozite.
A plătit impozitul, dar apărea cu restanţe
Este vorba de funcţionarele Adriana Lic şi Liliana Pădure Rădoi, prima fiind casier-încasator, iar cealaltă inspector la Serviciul Taxe şi Impozite. Adriana Lic a fost destituită din funcţia de primar, iar Liliana Pădure Rădoi a demisionat în urmă cu câteva zile.
„Am descoperit toată tărăşenia, în urmă cu câteva săptămâni, când un cetăţean a venit la mine şi mi-a arătat o chitanţă cum că îşi plătise impozitul pe teren şi clădiri, în valoare de 1.400 de lei. El era nemulţumit că apărea în evidenţele noastre cu restanţe. Aşa că am verificat şi am aflat astfel că în locul chitanţei de 1.400 de lei, la noi apărea cu o chitanţă în valoare de 10 lei. Ce s-a întâmplat? Omul a primit chitanţa bună, care ulterior a fost anulată şi emisă alta de 10 lei. Aşa au procedat salariatele respective de mai mulţi ani. Am verificat, ca atare, şi s-a descoperit că sunt vreo 400 de chitanţe anulate în anii 2014-2016”, a declarat Nicolae Dunca, primarul oraşului Aninoasa.
Nu se cunoaşte încă suma delapidată
Edilul susţine că verificările sunt în toi şi că la final va fi sesizată Poliţia, astfel încât să se afle cine sunt vinovaţii de acest furt imens. Deocamdată, nu se poate şti care este dimensiunea sumei delapidate, dar oricum nu este una mică.
„De când sunt primar, nu m-am mai confruntat cu o asemenea situaţie. Am crezut că am scăpat de metehnele vechiului primar al localităţii. La Serviciul de taxe şi impozite mai avem un singur om, nu putem angaja alte persoane, este o situaţie extrem de dificilă”, a adăugat Nicolae Dunca, primarul oraşului Aninoasa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura