Căutați o soluție economică pentru încălzirea locațiilor voastre? Aflați despre radiatoarele electrice de la AMASS

 

Poate că v-ați mutat recent sau poate că vă doriți să faceți o schimbare care să vă avantajeze mai mult. Aici nu facem referire doar la locuințe, ci și la spații de birouri sau la cele pentru depozitare. Indiferent de ce locație este vorba, fiecare își dorește adesea ceva mai bun pentru locurile în care își petrece timpul.

Vestea bună este că începând cu toamna acestui an, posesorii de panouri fotovoltaice au posibilitatea să introducă energie în rețea vara și să folosească surplusul iarna, când este necesar.

Asta înseamnă că românii au acum ocazia să fie independenți energetic, măcar parțial. Pentru asta, este nevoie de sisteme de încălzire compatibile.

AMASS, companie dedicată pe soluții economice de încălzire, personalizează soluția și promovează numai soluții economice de încălzire ajungându-se la consumuri de 250 ron – 300 ron la 100 de mp construcție izolată termic. Ea comercializează numai soluții de încălzire mai ieftine decât gazul, soluții care respectă integral funcțiile de economicitate pentru un sisitem de încălzire. Un astfel de sistem sunt rdaiatoarele aduse din Germania și dotate cu rocă magmatică.

Ce implică un radiator electric cu rocă vulcanică și cum funcționează

AMASS este compania ce a reușit să aducă pe piața din România ultimul tip de radiatoare din Germania. Dar, evident, acesta nu este principalul avantaj. Avantajul cel mai mare este că aceste radiatoare electrice cu rocă vulcanică au un consum cu până la 40% mai mic față de radiatoarele pe gaz ajungând la medii de consum pe perioada de iarna de 250 ron -300 ron/100mp. Cum se explică asta? Simplu. Iată cum funcționează!

Acest sistem de încălzire are la bază 4 funcții de economicitate:

  • Inerția termică
  • Automatizare suplimentară de reducere de consum
  • Suprafața radiantă crescuta si deci eficienta sporita
  • Resurse energetice inepuizabile folosite

Ce înseamnă mai exact inerția termică? Căldura este acumulatăîn placa magmatică, astfel încât placa e fierbinte si după 40 de minute de la scoaterea din priza, cedarea căldurii făcându-se foarte lent în timp. Inerția termică se datorează rocilor vulcanice, declarate roci cu cea mai mare inerție termică. Astfel, se realizează o importantă economie de energie electrică, aducându-vă beneficii financiare importante. Acest principiu l-ati reintalnit la sobe si la vechile radiatoare de fonta. Cine nu și-ar dori să facă altceva cu banii în loc sa-i dea pe facturi?

Studii de caz, realizate cu scopul de a analiza comportamentul radiatoarelor cu rocă vulcanicăîn paralel cu cel al sistemelor de încălzire cu gaz(centrală termică pe gaz cu radiatoare de otel)au arătat o eficiență de 40% în sezon(octombrie-martie) în favoarea acestor radiatoare nemțești in fata gazului deoarece au cele 4 functii.

Automatizarea suplimentară de reducere de consum funcționează astfel: pe lângă termostat și senzo

r de temperatura, radiatoarele electrice cu rocă vulcanică sunt dotate cu așa numitele cuple termice. Acestea au rolul de a întrerupe alimentarea cu energie electrică când placa magmatică atinge 80°C, lăsând căldura să fie cedatăîn timp din căldura acumulatăîn placă. Atunci când temperatura radiatorului scade sub 80°C, termocupla permite realimentarea radiatorului dacă senzorul termostatului stabilește că este nevoie de surplus de căldură.

Ciclul este repetat atât timp cât e necesar să fie menținută temperatura. Practic, se folosește la maximum caracteristica de inerție termicăîmpreună cu automatizarea (termostat) pentru a se obține costuri mult reduse în consum.

De asemenea, suprafața dublă radiantă care măreste eficiența radiatorului. Radiatoarele electrice cu rocă vulcanică nu sunt drepte ca cele de oțel, (suprafața este sub formă de evantai) suprafața lor desfașurată este dublă, deci le crește suprafața radiantă și devin astfel mai eficiente.

 

Radiatoarele de la AMASS nu folosesc resurse epuizabile, ba din contră, inepuizabile. Asta înseamnă că se pretează la soluțiile de independență energeticăși datorită eficienței sporite scade și numărul de kW necesari, deci scade și invetsiția în panouri fotovoltaice.

Datorită funcțiilor prezentate, sistemul de încălzire cu radiatoare cu rocă vulcanică AMASS este similar ca pret de investiție cu o centrală cu radiatoare, însă are un timp de funcționare de aproape 3 ori mai mic (2-3 ore pe zi față de 8 ore cât funcționează o centrală).

Așadar, oricine folosește un sistem electric este avantajat, mai ales dacă are un sistem electric economic, cu 12 ani garanție , fără costuri suplimentare de întreținere, durată de viață lungă , siguranță în exploatare și costuri de investiție similare cu a unei centrale.

AMASS nu doar vinde sisteme de încălzire, ci se concentrează și pe personalizarea soluției de încălzire ce are ca scop obținerea de costuri mici de încălzire pentru clienții lor.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.