Înfiinţat cu mare tam-tam, Serviciul Cetate „a murit“ după trei ani de eşecuri

Sorina Popa

Scandal, ieri, în şedinţa Consiliului Local Deva din cauza deciziei de desfiinţare a Serviciului Administrare Cetate. Se ştie că directorul de la serviciul respectiv, Cristian Răcăşan, a demisionat din funcţie, iar ceilalţi şefi de acolo sunt tot prin concedii medicale. În aceste condiţii, lucrurile au scăpat de sub control, de unde şi decizia primarului de a renunţa la Serviciul Administrare Cetate.

Piesele au venit, dar telecabina tot stă
”Am considerat oportun să iniţiez un proiect de hotărâre pentru desfiinţarea Serviciului Cetate şi reorganizarea lui în cadrul SPÎGM şi a Centrului Cultural Drăgan Muntean. Motivul? Eficientizarea activităţii. Am deja experienţă de un an de zile, şi în fiecare zi m-am confruntat cu problemele de la Serviciul Cetate. Trebuie luate măsuri urgente. Azi, din păcate, telecabina încă nu funcţionează. Deşi piesele necesare au venit din străinătate, a apărut o altă defecţiune la soft. Deci, lucrurile nu s-au rezolvat. Pierdem în fiecare zi bani, din cauză că telecabina nu funcţionează. Din 1 ianuarie 2019 nu va mai exista acest serviciu. Înfiinţăm un şef serviciu la Centrul Cultural Drăgan Muntean, pentru că preia activităţile culturale. Este clar că nu au mers lucrurile cum era normal aici, de aceea am luat această decizie. Avem o problemă cu personalul specializat în acest caz, adică nu prea există acum. Prin transferul la SPÎGM a ascensorului se rezolvă şi asta”, a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea. Edilul şef a spus că la anul, primăria va achiziţiona o nouă telecabină, pentru că actuala este prea veche şi de 14 ani de când a fost pornită nu i s-a făcut o reparaţie capitală. Florin Oancea spune că probabil achiziţia va costa 1 milion de euro, dar va avea o garanţie de cinci ani.

Unii n-au fost de acord
Deşi hotărârea respectivă a trecut, nu toţi aleşii locali au fost de acord cu proiectul iniţiat de primar.
”Consider că este o mare greşeală să se treacă Serviciul Cetate în administrarea SPÎGM. Trebuie avut în vedere că este nevoie, pentru administrarea telecabinei, de o persoană cu studii tehnice. Promovarea Cetăţii şi, odată cu aceasta, a Devei, trebuie făcută de cineva de specialitate. Până acum nici un şef nu a reuşit asta. Ca să se reglementeze situaţia, propun ca activitatea să se desfăşoare pe mai departe în cadrul acestui serviciu. Cetatea este foarte căutată de către turişti. Lucrurile se dezvoltă şi trebuie să fim pregătiţi să facem faţă problemelor care apar”, a spus Ioan David, consilier local PSRo Deva.
”Noi am înfiinţat Serviciul respectiv pentru a promova obiectivul turistic numărul 1 al Devei, Cetatea. Promovarea turismului în Deva nu înseamnă însă numai Cetatea. Averm servicii de promovare la primărie, la Cetate, la Casa de Cultură, dar acestea nu au o acţiune comună şi adecvată”, a afirmat Răzvan Mareş, consilier local PSRo Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.