Comunitate

Câţi maidanezi se strâng de pe străzile judeţului

În anul trecut, angajații Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul Județean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân” au prins aproape 3.000 de maidanezi de pe străzile județului. În medie, sunt prinși aproximativ 200 de câini vagabonzi de pe străzile din lo­calitățile care au contract cu Asociația.

Șase adăposturi
În prezent, în adăposturile Asociației se găsesc 600 de maidanezi. Cine do­reș­te să viziteze animăluțele pentru a le adopta o poate face la adăposturile Asociației conform orarului luni-vineri 11-13, iar sâmbătă-duminica 10-11. Aso­ciaţia de Dezvoltare Intercomu­nitară „Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân” este consti­tuită la nivelul unităților administrativ teritoriale din județul Hunedoara.
Aceasta a fost înființată în anul 2012, și a fost modificată în anul 2020. Are 50 de membri, Unități administrativ terito­riale și deține 6 adăposturi funcționale în Brad, Simeria, Orăștie, Călan, Uricani și Deva.
Asociația are ca obiect de activitate gestionarea câinilor fără stăpân de pe domeniul public al UAT-urilor membre și poate presta servicii contra cost și UAT-urilor care nu sunt membre în Asociație. (A.N.)