Căţeluş aruncat în apele învolburate ale Jiului şi salvat de pompierii din Petroşani

Maximilian Gânjupuffi salvare (1)

Mai multe echipe de intervenţie din Petroşani au fost mobilizate pentru salvarea unui căţeluş care a căzut în apele învolburate ale Jiului. Bietul animal a reuşit să înoate până la o stâncă pe care a rămas blocat până să fie salvat de pompieri.

Alarma a fost dată, duminică, de un şofer aflat în treacăt prin Valea Jiului, care a oprit să admire sălbăticia din Defileul Jiului. Omul a auzit scheunatul căţeluşului înconjurat de apele învolburate şi şi-a dat seama că nu are nici o şansă de a ajunge singur pe mal. I s-a făcut milă şi a cerut ajutorul pompierilor din Petroşani. Un echipaj a ajuns imediat la faţa locului, însă zona este extrem de accidentată, iar în locul unde se afla patrupedul botezat de salvatorul lui Puffi, era aproape imposibil de ajuns fără echipament de alpinism. Pompierii au cerut şi sprijinul Salvamont Petroşani, iar o echipă a salvatorilor montani s-a echipat pentru a escalada stâncile şi a recupera animalul. Cum i-a simţit pe salvatori, căţeluşul a încercat să urce pe stâncile înalte pentru a ajunge la ei. Doi subofiţeri din cadrul Detaşamentului Petroşani, care au reuşit să ajungă în apropiere de patruped, au încercat să-l liniştească până să ajungă salvamontişti. Animalul a căzut de două ori în apele învolburate şi risca să fie luat de curent, iar unul dintre pompieri, fără să mai stea pe gânduri, a escaladat stâncile de pe mal şi a ajuns la căţeluş. Ajutat de colegul lui a reuşit să se întoarcă în siguranţă pe mal cu tot cu animalul salvat. „N-a fost deloc o misiune uşoară pentru că rocile erau umede şi pline de muşchi pe care aluneci foarte uşor. Nu mai puteam aştepta pentru că risca să fie luat de apă. A fost foarte cuminte, ne-a ajutat şi el pentru că a venit imediat la mine. Vroia să fie salvat”, a spus militarul care şi-a riscat viaţa pentru căţeluş. Pentru că ambele maluri ale Jiului sunt extrem de abrupte, salvatorii au aflat că animalul era blocat pe stânci încă de sâmbătă, fiind zărit de nişte pescari care nu şi-a dat seama că este în pericol. Aceştia bănuiesc şi că a fost aruncat de cineva în râul învolburat, altfel nu ar fi avut cum să ajungă acolo  mai ales că ar fi trebuit să sară peste nişte parapeţi de protecţie înalţi de mai bine de un metru, iar apoi să facă un salt de circa 10 metri direct în râu. Puffi va fi adoptat de o fundaţie de protecţie a animalelor din Bucureşti.

12 comentarii la „Căţeluş aruncat în apele învolburate ale Jiului şi salvat de pompierii din Petroşani

 • 19 octombrie 2015 la 7:37
  Permalink

  Respect to Petrosani firefighters !!! Yesterday in the afternoon the firefighters in Petrosani received an emergency call from a visitor who was passing the forest road (very close to Petrosani ) that a dog was blocked in the river and was hanging from a rock. 2 teams came immediately on the forest road and one of them risked his life to save this gorgeous puddle !!! I received a call from someone who was there when this happened and I asked Viorel to go there immediately and take this dog. She is a beautiful poodle female who is now in the care of Stoica Viorel from Love Animals association and soon will be taken by me in Bucharest !!!

 • 19 octombrie 2015 la 11:09
  Permalink

  Bravo !!! In sfarsit incepem sa avem suflet si pentru animale !!! Catelul este in siguranta acum si in curand il voi prelua eu in Bucuresti !!! Multumesc si felicitari ptr articol !!!

 • 19 octombrie 2015 la 23:52
  Permalink

  Mulțumiri si felicitari celor implicati!Asta inseamna sa fii OM.Respect pentru voi!

 • 20 octombrie 2015 la 9:14
  Permalink

  Jos palaria in fata acestor OAMENI

 • 20 octombrie 2015 la 10:56
  Permalink

  CU TOT RESPECTUL MA APLEC IN FATA UNOR STFEL DE OAMENI!!

 • 20 octombrie 2015 la 15:09
  Permalink

  Cu deosebit respect si recunostinta,ma inclin in fata acestorOAMENI-EROI.D-zeu sa va binecuvanteze si sa va ocroteasca !

 • 20 octombrie 2015 la 14:46
  Permalink

  astia sunt oameni

 • 20 octombrie 2015 la 15:20
  Permalink

  Respect 🙂

 • 20 octombrie 2015 la 18:00
  Permalink

  va RESPECT CU MULT DRAG

 • 20 octombrie 2015 la 20:54
  Permalink

  Bravo! Acestea ar fi stirile care ne fac sa fim mandrii ca suntem romani, si nu cele de genul "ASPA a intervenit in forta si cu sprijinul Politiei locale, pentru evitarea conflictelor cu locuitorii din zona, pentru capturarea puilor de catelusi aflati in grija lui tanti Veta …"

 • 21 octombrie 2015 la 1:48
  Permalink

  Respectul meu pentru acești oameni minunați!! Gestul lor m-a impresionat profund !

 • 21 octombrie 2015 la 16:55
  Permalink

  fereasca Dumnezeu sa cada vreun catel in dambovita in bucuresti, sau sa se catere vreo pisica undeva de unde sa nu mai poata cobori! ar trebui sa chemam pompierii din provincie, fiindca cei din bucuresti nu se deranjeaza nici rugati, nici amenintati!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.