Catedrala ortodoxă din Uricani primeşte sprijin financiar şi în acest an

21 aprilie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

04 Buhaescu-Primar-Uricani-1Magdalena Şerban

În 2015, administraţia publică din Uricani a alocat o parte din finanţarea necesară continuării lucrărilor la noua catedrală ortodoxă ce a fost ridicată în centrul oraşului şi poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului“.
„Construcţia e începută din octombrie 2006, iar aceste alocări în cuantum de 250.000 de lei sunt pentru pictură. Nu e suficient, însă atât putem să oferim, în condiţiile în care ne confruntăm cu un minus bugetar de 1.600.000 de lei, după actuala formulă de calcul. Anul trecut, am asigurat în jur la 400.000 de lei. Pentru a finaliza întregul edificiu, ar mai fi nevoie de încă 800.000 de lei. La demisolul lăcaşului sfânt, am prevăzut o cantină socială unde să putem oferi o masă caldă, zilnic, unui număr de minimum 50 de persoane aflate la nevoie. Ne gândim la copii, în special. Sunt copilaşi care nu pot merge la şcoală, deoarece nu au cu ce. Nu au poate nici haine adecvate sezonului rece, spre exemplu, plus nu au rechizite şi alte cele necesare. Va trebui să susţinem acest demers, permanent, aşa că vom face nişte calcule legate de implicarea lunară a bugetului local şi cred cu tărie că se vor găsi oameni cu suflet mare, care să ne ajute cu câteva sponsorizări”, a precizat Dănuţ Buhăescu (foto), primarul din Uricani.
Potrivit edilului, nu sunt excluse din proiectul social nici persoanele adulte, fără venituri şi posibilităţi de întreţinere, pe care acesta nu le consideră cerşetori, ci oameni necăjiţi, care caută o bucată de pâine pentru ei sau copiii lor. De asemenea, tot în vederea sprijinirii vieţii spirituale locale, pentru biserica ortodoxă cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Valea de Brazi, s-au luat în calcul circa 40.000 de lei care să ajute la finalizarea acoperişului, a izolaţiei termice şi a tencuielii decorative exterioare. Restul s-a realizat în anii precedenţi, tot cu girul administraţiei oraşului şi din bugetul local.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Poeta Paulina Popa lansează un nou volum de versuri

În 29 aprilie, ora 16, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, poeta şi editoarea hunedoreană Paulina Popa (foto)...

A doua ediţie Expo Târg la Vaţa de Jos

În 24 mai, începând cu ora 10, în piaţa de animale din Vaţa de Jos se va desfăşura cea de-a...

Dulciurile pot fi sănătoase!

Aveţi poftă de ceva dulce şi nu vă gândiţi decât la o singură alternativă, cum ar fi o ciocolată pusă...

Închide