Actualitate

Câte dosare au rezolvat procurorii hunedoreni

Adriana Năstase

Procurorii din judeţ au soluţionat anul trecut peste 11.770 de cauze, fiind trimişi în judecată 1.179 de inculpaţi, relevă datele de bilanţ transmise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Și minori, printre inculpați
Potrivit raportului de activitate, în cursul anului trecut, procurorii de la Parchetele de pe lângă judecătoriile Deva, Brad, Hunedoara, Petroşani, Orăştie şi Haţeg, precum şi cei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara au avut spre soluţionare 38.810 cauze.
„Au fost trimişi în judecată, de către procurorii de la unităţile anterior menţionate, în cursul anului trecut, 1.179 de inculpaţi, în creştere faţă de anul 2020, când au fost trimişi în judecată 1.006 inculpaţi. Dintre aceştia, 98 au fost arestaţi preventiv, în creştere faţă de anul 2020, când au fost trimişi în judecată 88 de inculpaţi arestaţi preventiv. Dintre inculpaţii trimişi în judecată, 86 au fost minori, în creştere faţă de 2020, când au fost trimişi în judecată 83 de inculpaţi minori”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.
Raportul de activitate al procurorilor hune­doreni mai arată că în anul 2021 au fost achitaţi definitiv, indiferent de perioada trimiterii în judecată, 24 de inculpaţi, în 14 cauze penale, mai mult faţă de anul 2020, când s-au înregistrat 20 de inculpaţi achitaţi definitiv în 12 cauze penale.
Ponderea inculpaţilor achitaţi definitiv din totalul inculpaţilor trimişi în judecată a fost de 2,03 la sută, a precizat procurorul Sanda Ionela Draia, şef de secţie judiciară şi purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura