Cât costă să stai o noapte la Versailles

Palatul Versailles s-a deschis şi pentru cei care vor să petreacă o noapte sau mai multe în clădirea istorică a Franţei, situată la 30 de kilometri de Paris. Hotelul din Palatul construit în secolul al XVII-lea, sub conducerea lui Ludovic al XIV-lea, s-a deschis pe 1 iunie.

După numele vizitatorilor renumiţi
Hotelul Airelles Château de Versailles, Le Grand Contrôle ocupă trei clădiri is­torice din palatul cunoscut drept reşe­din­ţa roială din care Regele Ludovic al XVI-lea şi Regina Maria Antoaneta au fost ex­pul­zaţi în 1789, în timpul Revoluţiei Fran­ceze.
Clădirile care alcătuiesc Le Grand Con­trôle datează din 1681 şi au vedere spre Orangerie, unde se află grădinile de citrice. Cele 14 camere ale hotelului sunt denumite după numele unor vizitatori renumiţi precum Madame de Staël şi ministrul de Finanţe Jacques Necke

Camerele hotelului, pline de istorie
Interioarele sunt decorate pe gustul fa­miliilor regale europene din secolul al XVIII-lea, având un decor destul de în­căr­cat faţă de cel cu care sunt obişnuiţi oa­menii din prezent. Astfel, în camerele restaurate pereţii sunt decoraţi cu tapet, mobila datează din anumite perioade, se regăsesc antichităţi şi opere de artă, pre­cum şi candelabre.
La restaurantul hotelului se serveşte mân­care franceză clasică sub coor­do­narea chef-ului foarte cunoscut Alain Du­casse, iar la spa se regăsesc tratamente realizate de profesioniştii suedezi din Valmont.
Oaspeţii se pot bucura de mai mult de­cât camera în care sunt cazaţi. În fiecare zi, oaspeţii pot face un tur privat în lo­cu­i­rile care în timpul programului sunt pline de turişti, inclusiv în Camera Oglinzilor, dormitoarele regale, dar nu numai.
De asemenea, oaspeţii se pot folosi de bărci sau maşini de golf pentru a explora grădinile spectaculoase.
Preţurile pentru o noapte într-o cameră din hotelul deschis în Palatul Versailles pornesc de la 1.700 de euro.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.