Politica si administratie

Casa de Cultură din Hunedoara, aproape finalizată

Adriana Năstase

Lucrările de reabilitare a Casei de Cul­tură din municipiul Hunedoara se apropie de final, anunță administratorul public al județului, Costel Avram. El a făcut ieri o inspecție a lucrărilor de la acest obiectiv.

Ianuarie 2022
„În prezent, echipele de muncitori lu­crează la montarea scaunelor în sala de spec­tacole si la scenă, mai exact la partea mecanică.
Iată că, promisiunea noastră de a reda hunedorenilor o casă de cultură primitoare, capătă contur. Lucrările vor fi gata în scurt timp, însă mai este nevoie de timp pentru obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor de funcționare”, a spus Costel Avram.
Proiectul de modernizare a Casei de Cultură din Hunedoara este realizat în baza acordului de parteneriat încheiat între Con­siliul Județean Hunedoara și Primăria mu­ni­cipiului Hunedoara. Contractul pentru exe­cuția lucrărilor la Casa de Cultură din Hu­ne­doara a fost semnat în vara anului 2020. Valoarea totală a lucrărilor se ridica la aproximativ 14 milioane de lei, din care 11,3 mili­oane de lei sunt alocate din bugetul Con­siliului Județean Hunedoara, diferența fiind suportată din bugetul Primăriei Hu­nedoara.
Lucrările au demarat în 20 iulie 2020, iar proiectul are ca termen de finalizare luna ianuarie 2022. Ca stadiu, lucrările sunt realizate în proporție de 90 la sută.
Lucrările de modernizare au ca scop asi­gurarea unor condiții moderne de des­fă­șurare a activităților culturale și de diver­tis­ment, precum și îndeplinirea condițiilor de Securitate la Incendii. Proiectul de mo­der­ni­zare este unul complex și cuprinde, prin­tre altele, realizarea instalațiilor de me­ca­nica scenei și sonorizare, asigurarea unui cli­mat adecvat de încălzire și ventilație, rea­bilitarea finisajelor interioare și exterioare, montarea unor scaune tip fotolii pentru sala de la etaj specifice sălilor de spec­ta­cole.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura