Ministrul Sănătății, mesaj către DSP-uri: Nu vă culcați pe o ureche!

Adriana Năstase

Cseke Attila (foto), ministrul interimar al Sănătății, le-a comunicat repre­zen­tanților direcțiilor de sănătate publică din țară că au la dispoziție o săptămână să actualizeze și să adapteze Planul de Re­ziliență față de recrudescența la COVID-19 asumat la nivel județean. Cseke Attila a susținut ieri o video­con­ferință cu reprezentanții instituțiilor din teritoriu și cu cei ai Prefecturilor în care a cerut ca direcțiile de sănătate publică să rămână în alertă în perioada următoare, chiar dacă numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 este în scădere.

Să decidă cum vor
„Este nevoie de responsabilitate și de­ci­zie la nivel local. Mecanismul de gestio­nare a Planului de Reziliență trebuie să fie flexibil și să permită modificări rapide și reveniri ale numărului de paturi ATI des­tinate COVID-19, în cazul în care este ne­voie, cel puțin la cifra din vârful pandemic IV”, a declarant Cseke Attila, ministrul in­terimar al Sănătății. De asemenea, de la sfârșitul săptămânii trecute, în termen de 10 zile, spitalele împreună cu direcțiile de sănătate publică au obligaţia, dar şi li­bertatea de a analiza punctual situaţia pen­tru fiecare unitate sanitară și, în cazul în care se consideră necesar că este ne­voie în continuare de prioritizarea inter­nărilor şi a intervenţiilor chirurgicale, atunci pot să păstreze activitatea numai pen­tru internări COVID-19. În cazul în care se consideră că nu mai sunt atâţia pa­cienţi, situaţiile diferind de la o unitate sa­ni­tară la alta, atunci pot decide în conse­cință, anunță Cseke Attila.
Contactat, directorul executiv al DSP Hu­nedoara, Sebastian Mezei, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că în spitalele hunedorene sunt medicamente pentru tratarea bolnavilor de Covid, anti­corpi monoclonali, remdesevir, tocilizu­ma­bum. Iar la Unifarm sunt stocuri de me­di­camente suficiente. În prezent avem în jdueț 274 de bolnavi cu Covid internați și 39 la ATI. Nu este nici un pat liber la ATI pentru acești pacienți”, a afirmat Mezei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare