Cartierul Colonie din Petroşani, zonă specială de siguranţă publică

21 septembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara a decis vineri, ca un cartier din municipiul Petroşani să fie declarat zonă specială de siguranţă publică.
În cartierul respectiv au fost semnalate mai multe pro­bleme în ultima perioadă, de la spargeri şi până la scandaluri de stradă. Şi în urmă cu doi ani de zile, IPJ Hunedoara a dislo­cat trupele speciale pentru o săptămână în zona menţionată după o serie de bătăi de stradă între interlopi. ”În scopul preve­nirii unor fapte antisociale, efective marite de ordine publică, for­mate din poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au patrulat, la acest sfârşit de săptămână, în cartierul Colonie, din Petroşani. Misiunea forţelor de ordine este aceea de a asigura masuri de ordine şi siguranţă publică specifice, în scopul prevenirii şi a combaterii faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii cor­porale, precum şi a prevenirii furturilor din locuinţe şi din auto­turisme. Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împre­ună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, pe drumurile publice se va asi­gura prezenţa activă a agenţilor de circulaţie rutieră, la orele de vârf, pe principalele artere, pen­tru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei”, a informat, ieri, IPJ Hunedoara.
Măsura a fost instituită pe o perioadă nedeterminată, forţe­le de intervenţie fiind alocate în teren, în funcţie de situaţie. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vrea o pedeapsă mai mică

Deveanul de 22 ani, care şi-a urmărit, bătut şi tâlhărit victimele, printre ei şi un bătrân de 74 de ani,...

A intrat peste o copilă în casă şi a tâlhărit-o

Totul s-a petrecut noaptea, iar copila a încercat să se opună tâlharului, un bărbat de 27 de ani din comuna...

I-au furat portofelul din maşină

Autorii sunt doi tineri de 22 şi 23 de ani. Au fost suprinşi de un martor şi somaţi să înapoieze...

Închide