Comunitate

CARP Speranța Hunedoara rămâne un solid umăr de sprijin

Magdalena Șerban

Ținând cont că scumpirile înregis­trate cu energia electrică și gazul metan vor destabiliza multă lume, în mod cert, în iarna ce se apropie (unii deja au început să le resimtă, strân­gând cureaua la maximum), din pă­cate, pătura socială cea mai expusă este cea a seniorilor. Pensiile deloc ge­ne­roase și facturile majorate vor de­veni dureroase în următoarea perioa­dă și nu numai. Totuși, există și puncte de sprijin, precum C.A.R.P Speranța Hunedoara care le oferă membrilor săi o serie de facilități.

Împrumuturi rapide, ECONOMAT și servicii medicale
„Încercăm să-i sprijinim atât cât pu­tem. Pentru a se deconecta de la pro­blemele cotidiene și greutăți, la fel ca până acum, se organizează excursii la prețuri foarte mici, comparativ cu ta­ri­fele practicate pe piața de profil. Ca un exemplu concludent, o excursie de patru zile la mănăstirile din Moldova (transport, cazare, masă) costă cât alții plă­tesc doar transportul. De asemenea, sunt active serviciile noastre de frizerie și coafură, audiometrie și stomatologie în sistem de colaborare, urologie – co­la­borare și fizioterapie în regim propriu, echilibrare energetică – colaborare. Totodată, aprovizionăm cu alimente la prețuri speciale magazinele noastre de la sate sau le ducem direct noi în lo­ca­țiile unde avem acoperire, iar caravana medicală o facem la solicitarea mem­brilor noștri. A fost o pauză în perioada pandemiei, când ne-am supus regulilor sanitare și sociale, dar reluăm. Medicii noștri se ocupă de cei bolnavi și nede­pla­sabili. Se fac analize uzuale, consult și examinare (avem inclusiv un ecograf mobil). Mai enumăr ajutoarele în caz de deces, contribuția parțială sau totală la costurile de proteze dentare, ortope­dice, ochelari de vedere, implant cris­ta­lin, aparat auditiv, ajutoare bănești în caz de calamități naturale etc”, a precizat Delian Dorel Rotar (foto), președintele CARP Speranța Hunedoara. Mai trebuie amintit că toți membrii aflați în impas financiar sau care pur și simplu au nevoie de bani pentru a trece cu bine peste un anumit moment din viață, pot apela la sistemul de creditare oferit de instituție, condițiile fiind unele foarte bune. Aici se practică credite tradițio­nale de până la 6 ori fondul social, pentru sume cuprinse între 3.000 lei și peste 25.000 lei, cu dobândă cuprinsă între 6,5 – 9 la sută pe an și o perioadă de rambursare de la 6-36 luni cu unu sau patru giranți, în funcție de suma împrumutată, credite la nivelul fondului social cu dobândă de 6,5 la sută pe an, pentru o perioadă de 6-24 luni, credite pentru membrii fără venit, la nivelul fondului social cu dobândă de 5 la sută pe an pentru 6-12 luni, credite sociale pentru membrii cu venituri minime stabilite de Guvern, cu dobândă de 4,5 la sută pe an pentru 6-24 luni, credite ocazionale cu dobândă de 6,5 la sută pe an, pe o perioadă de 6-12 luni, credite la nivelul fondului social plus venitul net cu dobândă de 6,5 la sută, fără girant. Iar ceea ce este mai mult decât avantajos ține de faptul că membrii noi înscriși pot accesa împrumuturi în aceeași zi cu data înscrierii, iar creditele se plătesc în ziua în care sunt solicitate.

…și o urare
Iar pentru că în fiecare an, la 1 octom­brie, este marcată Ziua interna­ţională a persoanelor vârstnice, în ve­de­rea pro­movării drepturilor acestora, condu­cerea instituției hunedorene are un mesaj pentru toți membrii săi, însă adresabilitatea vizează și hunedorenii care au o frumoasă vârstă. ,, Ziua de 1 Octombrie reprezintă un prilej de ma­nifestare a sentimentelor de respect, preţuire şi aleasă consideraţie faţă de cei a căror nobleţe şi căldură sufle­tească ne călăuzesc paşii şi ne însoţesc – ca un preţios dar – în drumul nostru prin viaţă. Tuturor persoanelor vârst­nice un sincer şi călduros La mulţi ani!”, a transmis președintele CARP Speranța Hunedoara.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura