Carmen Hărău: „Doamnă prim-ministru, cu Valea Jiului cum rămâne?“

15 februarie 2018 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Cu referire la recenta declaraţie a doamnei comisar european Corina Creţu, senatoarea PNL Carmen Hărău (foto) a interpelat-o pe prim-ministrul Viorica Dăncilă, interesându-se în ce fel acţionează guvernul pentru a sprijini Valea Jiului cu bani europeni, în sensul declaraţiei Corinei Creţu.
„Am abordat, de pildă, importanţa unor proiecte cum sunt cele legate de Centura Bucureştiului, de Metroul 6 Bucureşti-Otopeni. De asemenea, am informat-o pe doamna prim-ministru despre o acţiune legată de regiunile care au pierdut sau riscă să-şi piardă producţia de cărbune şi în acest stadiu am invitat România să aplice pentru a acţiona cu fondurile noastre pentru redresarea uneia dintre cele mai sărace zone din România, care este Valea Jiului. Cred că este o iniţiativă importantă de a intra în acest proiect pilot şi ar trebui ca România să joace un rol important, având în vedere experienţa pe care o are în domeniu. Am agreat cu doamna Dăncilă să ne trimită o solicitare în acest sens“, a declarat comisarul european Corina Creţu, după întâlnirea cu premierul Guvernului României.
Ca urmare, senatorul PNL de Hunedoara Carmen Hărău se interesează punctual: „ce acţiuni intenţionează să întreprindă guvernul pentru zona Văii Jiului (municipiile Petroşani, Vulcan, Lupeni şi oraşele Petrila, Aninoasa, Uricani), în ce constă Proiectul pilot de care face vorbire doamna comisar european şi ce ar trebui să facă autorităţile locale“.
În context, Carmen Hărău a făcut un scurt rezumat al motivelor pentru care există necesitatea şi îndreptăţirea unor intervenţii energice cu finanţări europene pe Valea Jiului.
„Valea Jiului din judeţul Hunedoara este o regiune ce treptat şi-a pierdut producţia de cărbune. Anul trecut s-au închis minele Paroşeni şi Uricani, anul acesta urmează să-şi închidă producţia minele Lupeni şi Lonea, urmând să-şi continue activitatea doar două mine. În domeniul investiţiilor din minerit nu au primit nici un ajutor, dar anul trecut au fost asiguraţi de către fostul prim-ministru Mihai Tudose că nu se mai închid mine, din contră, se redeschid. Din respect şi bun-simţ, nimeni nu l-a contrazis, dar minerii au zâmbit amar! Turismul, văzut ca alternativă la minerit, a fost neglijat total, în schimb autorităţile locale au fost îndemnate să caute soluţii la proiectele europene. Şcolile, spitalele şi termoficarea nu au primit în anul 2017 nici o sumă pentru investiţii de la Guvern“, a arătat Carmen Hărău, senator liberal de Hunedoara. (Biroul de presă al senatorului Carmen Hărău)

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. devean spune:

    Dna Harau.va pregatiti sa candidati în viitor pt vale?
    De ce nu va și mutati acolo?

  2. Hunedorean spune:

    Dna Harau,dar cu “Hunedoara mea”,cum rămâne?

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Războiul dintre primarul liberal al Devei şi viceprimarul PSRo nu se stinge: Florin Oancea: Răzvan Mareş nu va mai fi viceprimar!

Ieri, viceprimarul PSRo al municipiului Deva, Răzvan Mareş (foto dreapta), a organizat o conferinţă de presă la sediul partidului, începând...

Bulina albă 16.02.2018

Marius Omotă, primarul comunei Ilia

Bulina neagră 16.02.2018

Denis Florin Roman, tânăr din Hunedoara

Închide