Care va fi soarta drumului către satul Dumeşti?

10 martie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

05 drum dumestiDeşi satul Dumeşti, aparţinător comunei Vorţa, este puţin populat, totuşi sunt câţiva oameni care au case, mai vechi sau mai noi, în această zonă. Mai mult, de o vreme încoace, zona fiind foarte pitorească şi nepoluată, oamenii din oraşele judeţului şi-au cumpărat terenuri şi au început să-şi ridice case de vacanţă. Problema cea mare era însă cu drumul care duce la Dumeşti. Până nu demult, era foarte greu să ajungi aici. Ca urmare, anul trecut a început asfaltarea drumului, însă lucrările s-au oprit nu după mult timp.
Drumul judeţean 706 B se ramifică din DJ 706 A în satul Sârbi, din comuna Ilia şi traversează satele Dumeşti şi Luncşoara, făcând legătura cu comuna Luncoiu de Jos. Cum spuneam, cei câţiva locuitori ai satului nu visau să vadă asfalt prin faţa caselor niciodată. Dar iată că, în vara anului trecut, Consiliul Judeţean Hunedoara a alocat fonduri pentru asfaltarea acestui drum, lucrarea fiind câştigată, desigur, nu întâmplător, de firma SC Trans Construct Import Export SRL, firmă patronată de Milică Pup, cercetat acum de DNA într-un dosar de corupţie, alături de preşedintele şi vicepreşedintele suspendaţi ai CJ Hunedoara. Lucru foarte bun la prima vedere, doar că, s-a alocat o sumă destul de mare de bani şi lucrările au început prost. Mai exact, s-au asfaltat şapte kilometri de drum în satul Dumeşti, dar până să ajungi aici, mergi tot prin gropi şi noroi. Pentru aceste lucrări s-au alocat 10 milioane de lei. Pentru cei şapte kilometri s-au cheltuit deja 6,5 milioane de lei. Odată cu venirea anotimpului rece, şi lucrările au fost întrerupte. Oamenii se întreabă acum dacă situaţia va rămâne la acest stadiu sau lucrările la drum vor fi finalizate. Având în vedere problemele în instanţă cu care se confruntă acum administratorul acesteia, este incertă activitatea pe care o va mai putea desfăşura de acum înainte.
Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Dorin Gligor, în principiu, aceeaşi firmă se va ocupa de asfaltarea drumului. Dacă nu va fi posibil acest lucru, se va organiza o licitaţie şi va fi desemnată altă firmă care să încheie lucrările. Odată cu încălzirea vremii şi în funcţie de alocările bugetare, se va relua asfaltarea. (O.Mihnea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Peste căminul cultural din Cristur se aşterne paragina

Cu mai bine de jumătate de secol în urmă, locuitorii, pe atunci ai comunei Cristur, şi-au construit cu forţe proprii...

În loc să-i ude florile, îi golea casa

O femeie din municipiul Deva şi-a găsit casa aproape goală la întoarcerea din străinătate. Hoţul era mai aproape de ea...

A încercat să fure la examenul pentru postul de grefier

La Curtea de Apel Alba Iulia s-a organizat zielele trecute un concurs pentru ocuparea a cinci posturi de grefieri vacante...

Închide