Caravana Salvital merge mai departe

Caravana Salvital nu doarme. Astfel, vineri, membrii acesteia au fost prezenţi în Valea Jiului, La Vulcan şi Uricani.Aici, pes­te 70 de per­soane au beneficiat de con­sul­taţii de specialitate gratuite, de la mă­su­rarea gli­ce­miei, până la consultaţii cardio­logice.
„Ne dorim ca şi oamenii din zone mai greu accesibile să aibă acces la sănătate şi la consultaţii de specialitate, astfel că, proiectul continuă în comuna Luncoiu de Jos, la în­ce­putul lunii Iunie”, susţin repre­zen­tanţii Con­siliului Judeţean Hnedoara.
Tot cei de la Salvital au fost prezenţi în urmă cu câteva zile în comuna Sălaşu de Sus. Se ştie că un ajutor acordat corect în caz de ur­genţă medicală face diferenţa între viaţă şi moarte. Astfel, copiii din Sălaşu de Sus au învă­ţat de la paramedicii Salvital că, cel mai mic gest de prim ajutor contează, dacă este făcut la timp şi corect. Elevii au văzut cum tre­buie să acţio­ne­ze atunci când cei din jur trec printr-o situaţie limită, apoi au exersat totul sub supravegherea salvatorilor.Elevii Şcolii Gimnaziale de la Sălaşu de Sus au urmărit cu atenţie explicaţiile salvatorilor şi manevrele de prim ajutor. Au fost elevi care au surprins plă­cut paramedicii da­to­rită interesului şi a cu­noş­tintelor. Sunt copii care visează să devină medici, fete care îşi doresc să devină asistente iar o astfel de lecţie deschisă le adânceşte do­rin­ţa de cunoaştere.
Primarul comunei Sălaşu de Sus, Ioan Vlad, este de părere că aceste noţiuni de prim ajutor ar trebui predate cu prioritate în şcoală. Fiecare copil ar trebui să deprindă de mic no­ţiunile de bază şi să stie cand să alerteze echipajele de salvatori. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.