ComunitatePolitica si administratie

Caravana de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, la Băcia

Caravana mobilă a Institului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” pentru depistarea precoce (screening) a tuberculozei, va fi prezentă astăzi, 28 octombrie, în comuna Băcia.

Transport cu microbuzele
Campania respectivă, screeningul tuberculozei, se adresează populației din mediul rural, investigațiile efec­tu­a­te fiind gratuite. Sunt eligibile persoa­nele cu vârsta peste 18 ani cu do­mi­ciliul (din buletin) în mediul rural, sunt excluse gravidele și persoanele care și-au realizat investigații radiologice în ultimele 6 luni. Acest screening oferă populației posibilitatea de a descoperi și alte probleme legate de plămâni (în afară de TB), fiecărui participant la pro­gram făcându-i-se o radiografie pulmonară care este evaluată ulterior de către un medic specialist. În cazul în care medicul observă pe radiografie mo­­dificări pulmonare, acesta realizea­ză o trimitere către investigații supli­men­­tare de specialitate și anunță me­di­cul de familie sau direct persoana examinată.
„Orice persoană din comuna Băcia, care dorește să participe la acest screening trebuie să vină vineri, 28 octombrie 2022, între orele 9-15, la Căminul Cultural din Băcia unde va fi amplasată caravana. Pentru locui­torii din celelalte trei sate din co­mună, care nu au posi­bili­tatea de a veni la Băcia, ve­nim în sprijinul aces­tora și asi­gu­răm trans­portul gra­tuit cu mi­cro­buzele șco­lare după următorul pro­gram: Tâmpa, ple­care mi­cro­buz ora 10, Cămin Cul­tu­ral, Petreni, plecare ora 12, Stație ma­gazin, Totia, plecare ora 14, Cămin Cultural”, arată Florin Alba (medalion), primarul comunei Băcia.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura