Carantină dură pentru sportivii nevaccinaţi, care participă la Olimpiadă

Preşedintele Comitetului Olimpic Fran­cez, Denis Masseglia, a dezvăluit că par­ti­cipanţii la Jocurile Olimpice care nu se vor imuniza vor avea parte de un tra­ta­ment diferit la Tokyo şi vor fi obligaţi să treacă printr-o carantină dură de 14 zile, cu teste de două ori pe zi.
„Va fi o situaţie dificilă pentru ei, cu multe efecte negative şi vor trebui să se supună regulilor impuse de autorităţile sanitare din Japonia. Nu ştim deo­cam­dată care va fi situaţia la vară, dar e clar că vom avea o competiţie diferită de tot ce a fost în trecut. Nu ştim dacă vom avea public, dar importantă este să­nă­tatea sportivilor şi a cetăţenilor japonezi”, a spus el.
Oficial, Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a transmis că nu va obliga niciun sportiv să se imunizeze. „Deocamdată nu se pune problema ca sportivii să fie prioritizaţi în faţa altor persoane, dar până la Jocurile Olimpice poate vom reuşi să găsim o cale pentru a-i vaccina pe cei din delegaţii fără a prejudicia alte per­soane”, este un comunicat CIO.
În România, sportivii olimpici sunt în valul al doilea de vaccinare. O măsură care l-a făcut pe Tomas Bach, pre­şe­dintele CIO, să laude demersul Guvernului României şi să le recomande şi celorlalte CNO-uri să facă acest lucru, după cum se arată într-un comunicat de presă al COSR.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare