Cum pot participa jucătorii de tenis de masă la competiţiile interne

Consiliul Director al Federaţiei Române de Tenis de Masă a decis ca jucătorii care se vor vaccina anti-Covid să nu mai fie obligaţi să se testeze pentru a participa la competiţiile interne din luna februarie, informează site-ul oficial al FRTM.
De asemenea, sportivii care au fost in­fec­taţi cu Covid-19 nu vor mai fi testaţi timp de 90 de zile de la ieşirea din caran­tină.
„În cazul în care sportivii, antrenorii, arbi­trii, oficialii care participă la res­pec­tivele competiţii sunt vaccinaţi anti-Covid, aceştia nu vor mai fi nevoiţi să facă un test PCR sau un test rapid pentru a participa. Ei trebuie să prezinte dovada vaccinării cu ambele doze, inclusiv cu rapelul. În cazul în care un sportiv, antrenor, arbitru, oficial care par­ticipă la competiţii a trecut prin boala Covid, are o dovada de la DSP a perioadei pe care a petrecut-o în carantină şi s-a vindecat, acesta nu va mai avea nevoie, în urmă­toarele 90 de zile de la data ieşirii din caran­tină, să facă un test PCR sau unul rapid pentru a participa la competiţie. De­cizia se bazează pe Ordinul Ministrului Să­nătăţii 1513/2020″, se arată în decizia Consiliului Director din 26 ianuarie.
Începând cu competiţiile din luna fe­brua­rie, FRTM va accepta testele rapide anti­gen pentru sportivii, antrenorii, arbitrii şi oficialii care vor participa la concursuri. Aceste teste trebuie făcute de către un asis­tent medical sau medic şi ele vor tre­bui să aibă semnătura şi parafa unui medic sau a reprezentanţilor unui centru medical pentru a fi valabile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare