Va fi permis consumul de alcool pe stadioane, la Cupa Mondială din Qatar?

Consumul de alcool va fi permis în lojele sta­dioanelor care vor găzdui meciuri la CM 2022 din Qatar, declară reprezentanţi ai in­dustriei ospitalităţii implicaţi în organi­za­rea Mondialului din ţara asiatică.
În ciuda regulilor stricte ale Qatarului pri­vind consumul de alcool, băuturile care se încadrează la această categorie vor putea fi găsite în zona lojelor. Deocamdată nu s-a făcut niciun anunţ pentru deţinătorii de bilete în restul stadionului.
„Sperăm ca oamenii să poată consuma alcool dacă doresc”, a declarat Jaime Byrom, preşedintele MATCH Hospitality, un fur­nizor de bilete care includ servicii de os­pitalitate pentru CM 2022. ”Ne propunem să putem servi alcool în cadrul programului nos­tru de ospitalitate”, a adăugat acesta.
În urmă cu mai mult timp, Comitetul de organizare a CM 2022 susţinea că alcoolul va fi interzis pe străzile şi în spaţiile publice din Qatar în timpul competiţiei, la fel şi în interiorul stadioanelor.
„Nu va exista consum de alcool pe străzi, în parcuri şi spaţii publice, este definitiv”, de­clara la acea vreme Hassan Al-Thawadi, se­cretarul general al Comitetului de or­ga­nizare, într-un interviu acordat cotidianului Al-Sharq. “Suntem împotriva vânzării alco­o­lului pe stadioane şi în jurul acestora”, adău­ga oficialul qatarian. Acest ultim punct riscă să pună probleme Qatarului în relaţia cu FIFA, care îl are prin­tre puternicii săi sponsori şi pe producătorul american de bere Budweiser.
Pentru Cupa Mondială 2014, instanţa fotbalistică mondială a obţinut din partea Braziliei suspendarea, în mod excepţional, a legii care interzice vânzarea băuturilor al­coolice în incintele sportive. În Qatar, ţară mu­sulmană, alcoolul nu este interzis, stră­inii putându-l procura cu condiţia obţinerii unui permis special.
Consumul alcoolului în public, precum şi aducerea în Qatar a băuturilor alcoolice, sunt însă lucruri interzise prin lege.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare