Canotorii de 8+1 au prins biletele pentru Olimpiadă

Cele două echipaje de 8+1 ale României, la feminin şi masculin, s-au calificat la Jo­curile Olimpice de la Tokyo, duminică, după ce au terminat pe locul secund cursele din cadrul regatei preolimpice de canotaj de la Lucerna (Elveţia).
În finala cursei preolimpice feminine de 8+1, barca României a fost cronometrată cu timpul de 06min15sec 27/100, terminând în urma Chinei (06:12.80), dar înaintea Ger­maniei (06:22.52). Primele două clasate au obţinut biletele pentru JO 2020.
La masculin, după o primă jumătate de cursă echilibrată, în care Noua Zeelandă, China şi România au alternat la conducere, echi­pa Noii Zeelande s-a desprins şi a ocu­pat primul loc, urmată de România, şi Italia. De asemenea, primele două clasate s-au calificat la JO.
Echipajul masculin de patru vâsle al Ro­mâ­niei a ratat calificarea la Tokyo, clasându-se pe locul al patrulea în finală, după Estonia, Rusia şi Lituania în condiţiile în care, aşa cum menţionam mai sus, doar primele două locuri asigurau prezenţa la JO.
Mihai Chiruţă va lupta şi el pentru cali­fi­carea la JO 2020, în finala probei de simplu vâsle masculin, după ce a terminat, dumi­nică, pe locul al treilea în a doua semifinală în urma reprezentanţilor din Polonia şi şi Canada.
România mai avea şapte bărci calificate la JO de la Tokyo, patru rame masculin, patru rame feminin, dublu vâsle feminin – categorie uşoară, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.