Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

17 mai 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Educatie si cultura

Magdalena Șerban

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este Magicianul din Lhasa, de David Michie, volum apărut la Editura Atman, în 2016.

Subiectul de bază al ficţiunii este că destinul karmic leagă persoane dincolo de timp şi spaţiu, sub condiţia ca spiritul universal să delege unor aleşi un scop fundamental. Este şi cazul celor doi eroi ai romanului Magicianul din Lhasa, călugărul novice Tenzin Dorje şi fizicianul specialist în teorica cuantică Matt Lester. Atunci când călugărul Dorje află de la gurul său că Armata Roşie invadează Tibetul, cel mai sumbru moment din istoria ţării sale îi prilejuieşte, în mod paradoxal, o conştientizare a propriului scop existenţial: misiunea de a transporta în siguranţă prin munţii Himalaya două texte antice ţinute în secret. Romanul nu face altceva decât să expună ideea că dincolo de noi există ceva mai important şi mai frumos decît banala noastră trecere efemeră prin viaţă.

,,Autorul este faimos pentru trilogia Pisica lui Dalai Lama (Pisica lui Dalai Lama, Arta de a toarce și Puterea lui Miau), cât și pentru cărțile Budismul pentru Oameni Ocupaţi, Grăbeşte-te să meditezi şi Iluminare la pachet. Toate au fost publicate internaţional şi sunt traduse în multe limbi și le puteți găsi la Biblioteca Județeană Ovid Densusianu Hunedoara – Deva” susține bibliotecara Diana Trif.

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Se anunţă o vară în­cinsă pentru mai mulţi can­didaţi la un post de şef al unei instituţii dintr-o localitate sudică...

Bulina albă

Cristian Ionică, directorul general al SC ApaServ Valea Jiului Pentru că societatea condusă de el a fost dat exemplu de...

Bulina neagră

Alberto Manuel Coţovanu, tânăr de 28 de ani, din Deva Pentru că a fost arestat preventiv după ce a bătut...

Închide