Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este Magicianul din Lhasa, de David Michie, volum apărut la Editura Atman, în 2016.

Subiectul de bază al ficţiunii este că destinul karmic leagă persoane dincolo de timp şi spaţiu, sub condiţia ca spiritul universal să delege unor aleşi un scop fundamental. Este şi cazul celor doi eroi ai romanului Magicianul din Lhasa, călugărul novice Tenzin Dorje şi fizicianul specialist în teorica cuantică Matt Lester. Atunci când călugărul Dorje află de la gurul său că Armata Roşie invadează Tibetul, cel mai sumbru moment din istoria ţării sale îi prilejuieşte, în mod paradoxal, o conştientizare a propriului scop existenţial: misiunea de a transporta în siguranţă prin munţii Himalaya două texte antice ţinute în secret. Romanul nu face altceva decât să expună ideea că dincolo de noi există ceva mai important şi mai frumos decît banala noastră trecere efemeră prin viaţă.

,,Autorul este faimos pentru trilogia Pisica lui Dalai Lama (Pisica lui Dalai Lama, Arta de a toarce și Puterea lui Miau), cât și pentru cărțile Budismul pentru Oameni Ocupaţi, Grăbeşte-te să meditezi şi Iluminare la pachet. Toate au fost publicate internaţional şi sunt traduse în multe limbi și le puteți găsi la Biblioteca Județeană Ovid Densusianu Hunedoara – Deva” susține bibliotecara Diana Trif.

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura