Sport

CANOTAJ. România participă la Campionatul Mondial de canotaj academic

Cinci echipaje ale României, inclusiv cel al campioanelor olimpice Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, s-au calificat în semifinalele Campionatelor Mon­dia­le de canotaj academic de la Racice (Cehia).

11 ambarcațiuni
La debutul competiției, campioanele olimpice Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au evoluat în proba de dublu vâsle, au câştigat seria a treia cu timpul de 6min 51sec și 82 de sutimi şi vor trage în semifinalele prevăzute pe 23 septembrie.
Ambarcaţiunea de 8+1 a României, compusă din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu şi Victoria Ştefania Petreanu, a ocupat locul cinci, calificându-se în finală alături de SUA, Canada, Olanda, Australia şi China în timp ce băieții din barca de 8+1 a României vor concura în faza recali­fi­cărilor care este prevăzută pe 23 sep­tembrie.
Echipajul feminin de dublu rame (Ioana Vrînceanu/Denisa Tîlvescu) s-a calificat în semifinalele programate, astăzi, 22 septembrie, după ce s-a impus în seria a doua cu timpul de 7min 02sec și 89 sutimi, devansând am­barcaţiunea SUA cu peste o secundă.
Barca de patru rame fără cârmaci, compusă din Mihăiţă Ţigănescu/Mu­gurel Semciuc/Ştefan Berariu/Forin Lehaci, a câştigat prima serie cu timpul de 5 min 54sec 90 sutimi şi a avansat în semifinalele programate, astăzi, 22 septembrie, alături de Africa de Sud, clasată a doua. În proba feminină de patru rame fără cârmaci, echipajul României (Mădălina Bereş/Amalia Bereş/Magdalena Rusu/Roxana Anghel) a ocupat locul secund în seria a doua și a acces în semifinalele programate astăzi. În proba masculină de patru vâsle, echipajul României (Mihai Chiruţă/ Ciprian Tudosă/Ioan Prundeanu/Marian Enache) a ocupat locul al doilea în seria a a doua și a prins semifinalele de astăzi. Echipajul românesc de patru vâsle (Elena Logofătu/Cristina Drugă/ Ioana Moroşan/Patricia Cireş) a fost al patrulea în prima serie şi va trage în recalificările probei. Ionela Cozmiuc (schif simplu categorie uşoară), alături de Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan (dublu rame fără cârmaci) au obţinut de asemenea calificarea în semifinale. România participă la Mondialele de la Racice cu 11 ambarcaţiuni şi 35 de sportivi.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura