Când va fi dată în folosință Noua Pediatrie a Spitalului Județean

Noua Secţie de Pediatrie a Spitalului din Deva va fi dată în folosință, anunță con­ducerea unității sanitare, în apropierea zilei de 1 iunie, când se sărbă­to­rește Ziua Copilului.
Clădirea în care funcțio­nează în prezent Pediatria va fi utilizată pentru bi­rouri și ad­mi­nistrație, fiind clădire de patri­mo­niu. Directorul medical al Spitalului Județean de Ur­gență din Deva, dr. Lucian Miron (medalion), susține că se fac eforturi ca această sec­ție să fie dată în circuit pentru ca micuții și părinții lor să aibă condiții moderne în spital.
Secţia de Pediatrie va funcţiona la etajul al IV-lea în blocul principal al corpului cen­tral al spitalului. Suprafaţa este su­ficientă pentru a asigura o spita­lizare în condiţii moderne a mi­cilor pacienţi şi a aparţinătorilor acestora.Structura funcţională a noii secţii s-a realizat pe prin­cipiul separării pe trei nuclee, în funcţie de vârsta pacienţilor (0-3 ani, 3-6 ani şi 6-14 ani). Prima grupă va avea 12 paturi, plus tot atâtea paturi pentru în­soţitori, grupuri sanitare pentru saloane, cabinete de consultaţii şi tratamente şi un filtru de acces. Pentru a doua grupă de vârstă sunt prevăzute 20 de paturi, plus încă 20 pentru aparţinători, saloane cu grupuri sanitare, cabinete de tratamente şi consultaţii. Grupa 6-14 ani va avea 13 paturi, salon pentru însoţitori, oficiu alimentar şi o sală de mese, cabinete pentru consultaţii şi tratamente. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.