ActualitateFlash

Când scăpăm de certificatul verde și de starea de alertă

Adriana Năstase

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat că, în urma modificărilor aduse de CNSU, se va per­mite accesul tuturor persoanelor în super­mar­ket-urile din mall-uri şi centre comerciale, cu condiţia să existe culoare speciale, să se asigure o suprafaţă de patru metri pătraţi de persoană, iar numărul cărucioarelor de cumpărături să fie limitat la numărul maxim de persoane permis. De asemenea, Arafat a mai spus că în curând se va renunţa la starea de alertă.

Raportat la suprafață și număr maxim de persoane
Arafat a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că prin hotărârea CNSU nu s-au luat măsuri de relaxare, ci este vorba despe unele „ajustări”.
„Un alt aspect de ajustare este permiterea acce­sului tuturor persoanelor în interiorul operatorilor economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare de bază situaţi în centrele şi parcurile comerciale, dacă sunt stabilite culoare dedicate şi controlate de intrare, deplasare şi ieşire în şi din acestea, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum patru metri pătraţi raportat la suprafaţa, la numărul maxim de per­soane care pot avea acces”, a afirmat el.
Arafat a explicat că o altă condiţie este limitarea nu­mărului de cărucioare de cumpărături: „Dacă sunt 50 de persoane limită, sunt 50 de căru­cioare”.
„În malluri, în centrele comerciale unde existau în interior magazine alimentare, ele erau restricţio­nate numai la persoanele vaccinate. După mai multe discuţii care au avut loc, s-a ajuns la soluţia că dacă există un culoar dedicat, controlat, de intrare, deplasare şi ieşire, se poate merge în con­diţiile în care se merge la celelalte magazine ali­mentare, dar trebuie stabilit patru metri pătraţi pe persoană, luând în considerare numai spaţiul de vânzare, ce înseamnă că ies din calcul rafturile, zonele de expunere şi rămân numai zonele în care circulă oamenii. Dacă există 50 de persoane limita, atunci sunt 50 de cărucioare”, a detaliat el.

One thought on “Când scăpăm de certificatul verde și de starea de alertă

  • Scăpăm de restricții când ne spun nemții . Rafila citește cuvânt cu cuvânt restricțiile in Germania si le aplica si in România .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.