ActualitateFlash

Fabrică de țigări contrafăcute descoperită într-un depozit subteran din Hunedoara

O fabrică în care erau contrafăcute țigări a fost descoperită de polițiști într-un de­pozit subteran, în judeţul nostru, fiind do­tată inclusiv cu instalaţie de bruiaj pentru orice semnal electronic şi cu zeci de ca­mere video pentru monitorizare. Ţigările pe care suspecţii intenţionau să le producă acolo ar fi valorat, pe piaţa neagră, 750.000 de euro.

Legat clandestin la rețeaua electrică
Conform Poliției Române, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii DIICOT, au destructurat un grup infracțional organizat specializat în fabricarea de țigarete con­tra­făcute. Patru persoane urmează să fie pro­puse pentru arestare.
Au fost efectuate percheziții în județele Hunedoara și Suceava. Linia de producție func­ționa în incinta unui depozit amenajat sub­teran, amplasat sub o hală, la domiciliul unuia dintre suspecți.
Au fost descoperite și ridicate 120.000 de țigarete contrafăcute, 700 de kilograme de tutun mărunțit, 200.000 de ambalaje in­scrip­ționate, necesare în procesul de pro­ducție și un autovehicul de transport.
Anchetatorii au descoperit că imobilul în care se afla fabrica era conectat, în mod clan­destin, la rețeaua de energie electrică. De ase­menea, în interior, a fost descoperită o insta­lație de bruiaj pentru orice semnal elec­tronic.
Conform DIICOT, în luna ianuarie 2022 a fost constituit un grup infracțional organizat care producea clandestin țigarări și, toto­dată, comercializa țigarete de contrabandă din Serbia și Ucraina. Procurorii spun că in­cul­pații au achiziționat, în cursul anului 2022, o fabrică de țigarete pe care au instalat-o într-o comună din județul Hunedoara, într-o încăpere aflată în subteranul unei hale, în in­cinta unui parc de dezmembrări auto.
De asemenea, aceștia au achiziționat circa 6.500 de kilograme de tutun, o cantitate mare de carton imprimat cu sigla unui co­mer­ciant cunoscut, foițe din folie de plastic, foițe de hârtie și filtre cu intenția de a fabrica 500.000 de pachete țigarete, fără a deține autorizație în acest sens. Aceste pachete de țigarete pot fi vândute pe piața neagră, la prima mână, cu suma totală de 750.000 de euro, spun procurorii DIICOT.
„Pentru a asigura conspirativitatea locației în care era amplasată fabrica, aceasta era mo­nitorizată de 35 camere de luat vederi, ima­ginile fiind expuse pe 3 monitoare, pre­cum și un dispozitiv tip ,,jammer” pe care îl fo­lo­seau la bruierea semnalului GSM al te­le­foanelor mobile și semnalului de emisie-re­cep­ție al dispozitivelor tip dronă din zonă, ce puteau face obiectul unei supravegheri”, afir­mă procurorii.

 

 

 

 

 

One thought on “Fabrică de țigări contrafăcute descoperită într-un depozit subteran din Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.