Sport

Când mergi la rãzboi ca victimã sigurã…

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva ar trebui să înveţe cum se câştigă un meci din… pământ şi iarbă verde, după ce a pierdut, scor 0-2, partida din deplasare cu Poli Iaşi, în care studenţii au avut în plus doar un dram de noroc şi mai multă ambiţie de a câştiga.

Au pierdut, rămâne să şi câştige

„Mureşul nu are nimic de pierdut în meciurile din deplasare cu Poli Iaşi şi Petrolul Ploieşti. Nimeni nu se aşteaptă să luăm vreun punct în faţa celor două puternice echipe. Aşa că noi ar trebui să câştigăm… măcar experienţă, curaj şi omogenitate”, a spus Gică Barbu, antrenorul Mureşului Deva, înaintea meciului de la Iaşi. Cel puţin pentru partida din Copou, desfăşurată în nocturnă, situaţie neobişnuită pentru cei de la Mureşul, previziunea s-a împlinit. Poli a câştigat fără să strălucească, iar devenii au etalat un joc destul de bun, care pare că dă speranţe pentru viitor.

Scorul a fost deschis de Pălimaru (min. 39) din penalty, după ce portarul Horvat intervenise salvator la alte trei-patru ocazii ale echipei antrenate de Ionuţ Popa. Bogman (min. 45) a avut şansa egalării, dar voleul său din careu a lovit bara şi Poli a intrat cu avantaj minim la cabine. Mureşul a jucat mai curajos după pauză, dar n-a reuşit să marcheze, în ciuda unei dominări destul de clare şi a unor bune ocazii. Ratările s-au răzbunat, iar Pălimaru (min. 90) a stabilit scorul final la 2-0, cu un şut de la patru-cinci metri, după o centrare de pe partea stângă a lui Claudiu Ionescu. Rămâne de văzut dacă Mureşul va trage anumite învăţături din lecţia predată de ieşeni sau se va mulţumi doar cu eşecul.

Poli Iaşi – Mureşul Deva 2-0 (1-0)

Au marcat: Panc (39 din penalty) şi Pălimaru (90).

Mureşul Deva: Horvat – Coca, Dosan, Gongolea (cpt.), Câmpean – Sătmar (78 R. Stan) – Bogman, Melcea, Gârlă, Sânmărtean (46 Golguţ) – Dârvaru (68 Ginghină). Antrenor: Gheorghe Barbu

Arbitru – Mihai Ene (Bucureşti).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura