Când începe plata subvenţiilor de la APIA

Fermierii care au depus cerere pentru subvenţii de la APIA vor primi banii începând cu data de 16 octombrie. Anunţul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Petre Daea, aflat într-o vizită în judeţul Bihor.

”Am reuşit şi în acest an, printr-o justificare corectă la Comisia Europeană, să dăm fermierilor din România subvenţia în procent de 70 la sută din plata respectivă. Peste tot cu 70 la sută, în aşa fel încât lucrurile să meargă ca şi anul trecut. (…) Pe data de 16 octombrie, minutul unu, la cumpăna nopţii, va începe alimentarea conturilor la fermieri cu sumele cuvenite”, a declarat ministrul Petre Daea. Oficialul le-a mulţumit specialiştilor de la centrele judeţene ale APIA, care s-au încadrat în timp cu controalele, pentru a face posibilă plata subvenţiilor la jumătatea lunii octombrie.
Potrivit directorului executiv al APIA Hunedoara, Marcel Socol, este vorba, în principal, de avansul din subvenţia pe suprafaţă care se va plăti în perioada 15 octombrie – 30 noiembrie. Pentru campania 2017, plata acestor subvenţii s-a făcut aproape în integralitate. Din totalul de 18.256 de fermieri din judeţul Hunedoara, 99,82 la sută dintre ei au încasat întreaga sumă. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.