Actualitate

Când cel mai bun prieten al omului îți salvează viața. Cum se pregătesc câinii și voluntarii pentru eventuale catastrofe

Cei mai buni câini de salvare din toată lumea au participat la începutul lunii noiembrie la Campionatul Mondial de Salvare din Craiova. Patrupedele și-au demonstrat abilitățile, au făcut spectacol și au arătat nu doar că sunt parteneri de încredere în misiuni speciale, dar și că orice câine, indiferent de rasă, poate fi pregătit pentru a interveni în caz de dezastre.

Victima a fost găsită
Un labrador negru cu clopoțel auriu prins de zgardă așteaptă cuminte în lesă semnalul stăpânului său. Din stația de emisie-recepție se aud câteva cuvinte în franceză. Stăpânul câinelui răspunde la fel. Animalul dă nerăbdător din coadă, dar nu face nicio altă mișcare. Conductorul îi desprinde lesa de zgardă și cu un „du-te”, câinele o zbughește pe câmpul de la marginea Craiovei. Doar clopoțelul se mai aude, câinele negru dispare printre buruieni. Câteva minute mai târziu, un lătrat puternic anunță că „victima” a fost găsită.

Și-au luat misiunea în serios
Cei mai buni câini de salvare Cam așa arată o misiune de căutare a victimelor la suprafață. O simulare, de această dată, într-o competiție desfășurată la Craiova. „Victimele” nu au fost într-un pericol real, dar câinii salvatori nu au știut asta, așa că și-au luat misiunea foarte în serios.
Un număr de 80 de echipe de salvare din toată lumea cu câinii lor au participat în perioada 5-7 noiembrie la Campionatul Mondial canin din Bănie.
Au venit din țări precum Belgia, Rusia, Suedia, Slovenia și Cehia, pentru a de­monstra arbitrilor că sunt cei mai buni. România a participat cu două echipe – șase însoțitori de câini cu patrupedele lor și doi lideri – pregătite la Centrul Național de Educare Canină din Craiova, singurul club din România acreditat de Federația Chi­no­logică Română și singurul recunoscut inter­național.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura