Sport

Campionii de la ACS Viitorul Șoimuș, premieră în fotbalul județean hunedorean

Magdalena Șerban

Dacă în trecut, câștigarea campio­na­tului județean de fotbal organizat de AJF Hunedoara părea garantată echi­pelor din mediul urban, iată că acum socotelile au fost date peste cap, jucă­torii U19 de la ACS Viitorul Șoimuș schimbând tradiția, în mod radical. Bucuria comunității pe care o re­prezintă e pe măsură.

Au cules laurii
Ieri, pe stadionul Aurul din localitatea Certeju de Sus, Cristian Petrean, pre­ședintele AJF Hunedoara, a înmânat tri­courile de campioni și mult râvnita cupă celor care cu siguranță vor constitui un viitor pentru fotbalul hunedorean. „Este vorba despre grupa de copii sub 19 ani care a reușit să câștige campionatul ju­dețean de fotbal la această categorie de vârstă, devenind primul club din mediul rural care a reușit să câștige cam­­pio­­na­tul județean în în­treaga istorie a cam­pionatului jude­țean de fotbal. Avem copii ta­lentați, sunt cei cu care am început activitatea în 2017 și acum, după cinci ani (așa a fost și format pro­iectul), cule­gem roadele (…). Juniorii Under 19 sunt cei care fac pasul către echipa de se­niori, fiind cea mai importantă categorie de vârs­tă în fotbalul juvenil. Ur­mărim să promo­văm copiii pentru a face acest sport la un nivel profe­sio­nist și în egală măsură să-i ajutăm să facă miș­care și să trăiască într-un mediu sănătos, rupându-i de viața sedentară și de riscul aca­parării online-ului și a inteligenței artificiale care prind tot mai mult teren. Doresc să mai anunț că în 6 și 10 iunie vom re­prezenta județul Hunedoara în meciul cu câș­ti­gătoarea ca­m­pio­natului din județul Mehedinți, la faza pe țară. Vom juca la Mehedinți, iar meciul retur se va juca la noi în județ, pe stadionul Aurul din Certej. Iar pentru că am acest prilej, doresc să aduc mul­țu­miri ce­lor fără de care nimic nu s-ar fi putut în­făptui, și anume tu­turor spon­so­ril­or noștri (HeidelbergCement România este sponsorul principal), pre­cum și auto­rită­ților publice locale”, a de­cla­rat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN Romeo Alin Popa, ­antrenorul principal al echipei. La rândul său, primarul din Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie (foto), a ținut să felicite câștigătorii și să-i asigure de prețuirea sa. „Suntem nu doar bu­cu­roși, ci și mândri de faptul că talentul aces­tor copii a fost șlefuit cu măiestrie, rezultatele fiind cele care denotă asta. Când iubești ceea ce faci, nu are cum să nu iese bine. Poate nu din prima, dar timpul garantează reușita cam întot­deauna. Le transmit succes pe mai de­parte și vreau să știe că nimic nu e imposibil atunci când îți dorești, ești serios și asumat și mai presus de orice, depui efort. Le mulțumim pentru că ne reprezintă cu cinste, iar ceea ce stă în puterea noastră vom face și de acum încolo, astfel încât performanța să fie atinsă, mereu”, a punctat edilul.

Un club din multă pasiune
ACS Viitorul Șoimuș a fost înființată în 2017, clubul fiind afiliat la AJF Hunedoara. A debutat cu un număr de 25 de copii, iar la ora actuală numără 130 de copii le­gi­timați, cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, circa 99 la sută dintre aceștia provenind din mediul rural. Clubul nu practică nici un fel de taxă de participare pentru copii, necesarul logistic fiind suportat de către autoritățile locale din Șoimuș și diverși sponsori. Astfel, de la echipamente și parte de transport, totul le este asigurat. Aici activează patru antrenori licențiați, iar pregătirea se face după-masa. Asta, deoarece toți patru o fac din pură pa­siune și multă dedicare, locul de muncă fiindu-le cu totul altul. Asta nu face alt­ceva decât să reconfirme ideea că atunci când pui suflet, lași ceva notabil în urma ta.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.