Campionatul European de fotbal U-19 s-a anulat oficial

24 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

În aşteptarea verdictului UEFA privind sis­temul de organizare pentru Campio­na­tul Eur­o­pean, din care Bucureştiul ar trebui să găz­duiască, teoretic, patru meciuri, Fe­de­raţia Română de Fotbal (FRF) a primit o ves­te proastă. Competiţia rezervată se­lec­ţionatelor sub 19 ani, care ar fi trebuit să aibă loc în România, între 30 iunie şi 13 iulie s-a anulat.
Concret, din cauza pandemiei, UEFA a a­nu­lat, în acest an, toate competiţiile rezer­vate echipelor U-19, inclusiv Campionatul European care ar fi trebuit să aibă loc în Ro­mânia, cu opt echipe naţionale participante. Confirmarea acestei decizii a venit şi pe site-ul oficial al federaţiei.
Turneele finale U19 la masculin şi feminin din 2021 nu vor mai avea loc, ca urmare a de­ciziei luate de UEFA în contextul pan­de­miei COVID-19 după ce Comitetul Executiv UEFA a constatat imposibilitatea disputării tuturor partidelor de calificare în condiţiile în care, din cauza situaţiei epidemiologice, există restricţii de călătorie impuse de auto­rităţile locale din numeroase ţări de pe con­tinent. „Este păcat că în actualul sezon nu se poate disputa nici o competiţie de juniori, însă siguranţa şi sănătatea tinerilor sportivi trebuie să fie prioritară în condiţiile actuale“, se arată în comunicatul UEFA.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Echipa naţională de futsal pregăteşte meciul cu Bosnia-Herţegovina

Naţionala de fotbal în sală a României se reuneşte din nou, pentru dubla întâlnire cu Bosnia-Herţegovina, din preliminariile Euro 2022....

Bulina albă

Noemi Budoi, sportivă la CS Siderurgica Hunedoara Pentru că la întrecerile etapei finale ale Cupei României la popice, desfăşurate la...

Bulina neagră

Marius Kalanyos, de 17 ani, din municipiul Lupeni Pentru că, împreună cu un complice de aceeaşi vârstă cu el, au...

Închide