Campionatele naţionale de gimnastică, test reuşit înainte de mondiale

8 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

       Sala sporturilor Olimpia din Ploieşti a găzduit ediţia 2019 a Campionatelor naţionale de gimnastică, open şi a echipelor reprezentative de club. Întrecerile de la Ploieşti au fost un util test de verificare pentru sportivii din loturile reprezentative, înainte de Campionatele Mondiale programate în luna octombrie la Stuttgart şi unde gimnaştii noştri caută să obţină calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Concursul masculin desfăşurat vineri a adus o premieră în sensul că întrecerea pe echipe a fost câştigată de CSM Lugoj, echipă devenită în premieră campioană naţională. Echipa din Lugoj a totalizat 233.000 puncte şi a fost alcătuită din gimnaştii Rafael Szabo, Odin Kalvo, Pietro Gianchino, Stian Skjerahaug. În clasamentul pe echipe, pe locul secund s-a clasat CS Dinamo 232,200 puncte, urmată de CSA Steaua 232.150 puncte. La individual s-a impus Andrei Munteanu (CS Dinamo), cu un total de 81.700 puncte, urmat de Cristian Băţagă (CSM Bistriţa) cu 79.850 puncte şi Pietro Gianchino (CSM Lugoj) cu 78.100 puncte.
Sâmbătă a fost rândul fetelor să evolueze în concursul naţional de la Ploieşti. Patru echipe alcătuite din gimnaste componente ale loturilor naţionale, dar şi o echipă care a fost alcătuită din junioarele din proiectul “Ţară, ţară, vrem campioane”, au fost prezente în aceste întreceri. Testul a fost trecut cu bine de majoritatea sportivelor, iar cele din echipa de senioare, formaţie care va participa la mondialele din Germania, au avut evoluţii care confirmă creşterea de formă necesară pentru competiţia majoră din acest an.
Echipa LPS Cetate Deva, alcătuită din Denisa Golgotă, Carmen Ghiciuc şi Ioana Crişan s-a situat pe locul al doilea, cu un total de 151,75 puncte, cu menţiunea că Denisa Golgotă are în pregătire un exerciţiu nou la paralele şi mai are nevoie de câteva zile pentru a finisa elemente din componenţa acestuia, iar Ioana Crişan a revenit după o lungă recuperare medicală, dar este încrezătoare în şansele sale la mondiale. Noua echipă campioană este CS Farul Constanţa, care a totalizat 159.650 puncte, iar pe locul al treilea s-a situat CSS Focşani.
La individual, noul titlu naţional a revenit junioarei, campioană europeană, Ioana Stănciulescu, cu 55,40 puncte, urmată de Silviana Sfiringu (ambele CS Farul Constanţa), 53,35 puncte şi Ana Maria Bărbosu (CSS Focşani) 53,30 puncte.
Denisa Golgotă a terminat concursul de la individual compus pe locul VI cu 51,40 puncte, urmată de Ioana Crişan, care a totalizat 50,75 puncte. Duminică au fost programate finalele pe aparate la care au participat majoritatea gimnaştilor care vor reprezenta România la Campionatele Mondiale de la Stuttgart.(Nicolae Gavrea)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“ Hunedoara-Deva pentru această săptămână...

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT-Relaţiile karmice de iubire

Mi-ar trebui câteva pagini să pot cuprinde toate aspectele relaţiilor karmice de iubire, însă cei ce vor să aprofundeze, sau...

Termocentrala Mintia a sistat furnizarea apei calde în Deva

Conducerea Termocentralei Mintia comunică faptul că astăzi 06.09.2019 se sistează furnizarea apei calde de consum în municipiul Deva, pentru remedierea...

Închide