Campionatele Mondiale de cros din 2021 anulate

World Athletics, forul internaţional de atletism, a decis să anuleze Campionatele Mondiale de cros de la Bathurs (Australia), prevăzute pentru 21 martie 2021, şi plă­nuieşte reprogramarea competiţiei în pri­mele luni din 2022. După anularea Cam­pio­natelor Europene de cros de la Dublin, pro­gramate în decembrie, proba de cros rămâne fără o competiţie majoră cel puţin până în 2022.
World Athletics a menţinut, deocamdată, Mondialele indoor de la Nanjing (China), prevăzute între 19 şi 21 martie 2021 iar în 2023,va impune o nouă competiţie inter­na­ţională, Campionatele Mondiale de aler­gare pe şosea, care vor include Campio­na­tul mondial de semimaraton, proba de 5 km pe şosea şi alte curse emblematice pe şosea, precum cea de o milă.
„Cursele pe şosea au devenit o parte din ce în ce mai importantă pentru sportul nos­tru în ultimii 20 de ani şi merită o recu­noaştere mai mare”, a opinat Jon Ridgeon, consilier delegat al World Athletics.
Campionatele Mondiale de alergare pe şosea vor fi deschise şi alergătorilor ama­tori, pentru care vor fi incluse mai multe competiţii în calendarul internaţional. Fede­raţiile interesate pentru a găzdui acest prim Mondial sunt rugate să-şi prezinte can­di­da­tura, a precizat World Athletics.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare